Naučte se maminky, zdravé dětské svačinky

Každá maminka řeší, aby pro své dítě zajistila co možná nejzdravější pochoutky. Jednou z oblíbených svačinek je jogurt s čerstvým ovocem, medem, ořechy… Úplný top je kvalitní jogurt, protože domácí výroba potravin má bezpochyby spousty výhod.

U doma vyrobených potravin přesně víte, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak s určitostí vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, barvivům, dochucovadlům, éčkům nebo náhražkám. Opravdu si tak pochutnáte na zaručeně čerstvé potravině. A bonusem bývá, že většinou také ušetříte.

Díky jogurtovači z ORIONU vyrobíte velmi snadno výborný a hustý jogurt přes noc, a to v množství, které právě potřebujete. Jednoduše připravíte směs z ohřátého mléka a jogurtu, nalijete do jogurtovače a druhý den je jogurt hotový. Díky dvojité stěně jogurtovač vytvoří ideální podmínky pro množení jogurtových kultur v mléce. Můžete vyrobit jogurt buď přímo do nádoby anebo ve třech dózičkách s víčky - vaše děti si pak jen otevřou dózičku, přidají si svoje oblíbené přísady – med, ořechy, müsli, ovoce, marmeládu a mohou mlsat. Pokud připravíte větší množství jogurtu, můžete ho rozdělit a uskladnit v malých skleničkách různého tvaru. Pro děti bude svačinka o to lákavější, když jim z víčka skleničky popřeje dobrou chuť Krtek.

Klepněte pro větší obrázek

Pro školáka lze domácí jogurt velmi šibalsky uložit do pohárku se zásobníkem ve víčku, kam uložíte oblíbená dochucovadla podle chuti dětí. Tento pohárek má v silikonovém držáku zabudovanou také lžičku, takže při svačině je vše potřebné v jednom. Můžete do něho kromě domácího jogurtu připravit čerstvé ovocné nebo zeleninové saláty a do zásobníku ve víčku doplnit zálivku. Skvěle se hodí také na dětské polévky a mixovaná jídla.

Klepněte pro větší obrázek

Hospodyňky, které se zabývají výrobou a zpracováním ovoce a jiných plodů po celý rok, budou mít připravené také domácí dobroty na dochucení jogurtů. Taková jahodová marmeláda, meruňkový džem, směs lesního ovoce – pečený čaj, med, směs ořechů nebo müsli… to se budou olizovat až za ušima nejen děti.

Klepněte pro větší obrázek

Po ochucení domácího jogurtu výše zmíněnými dobrotami můžete připravit dětem na letní horké dny také pochoutky v podobě osvěžujících nanuků a zmrzlinek. Stačí naplnit ochucený domácí jogurt do různých forem na nanuky. V obchodech pro domácnost ORION si můžete vybrat několik tvarů z různých materiálů.

Klepněte pro větší obrázek

Více informací a nabídku veškerých produktů naleznete na www.oriondomacipotreby.cz

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články