Maminka.czTěhotenství

Najděte si příjemnou polohu při sexu i v pokročilém těhotenství

Dagmar Ferahli Süsser 14.  4.  2012
Pokud nejsou zdravotní důvody, které by sex v těhotenství omezovaly, pak je pohlavní styk v těhotenství přípustný a bezpečný. Těhotná žena často prožívá sexuální styk intenzivněji než kdykoliv předtím. Touha po sexuálním sblížení a prožitek z něho se však liší u jednotlivých žen. Jaké jsou oblíbené polohy?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Oblíbené polohy při pohlavním styku:

Žena nahoře je poloha vhodná od počátku čtvrtého měsíce těhotenství. S ohledem na zvětšené břicho se sedící žena dostane dále od partnerova břicha a zabrání se tlaku na břicho a prsa. V této poloze může žena lépe řídit hloubku pronikání penisu a rovněž rytmus soulože. Navíc tato poloha skýtá značnou intimitu, partner má volné ruce pro hlazení a laskání. Žena může naopak třením kůže na mužovu hrudníku jej více dráždit.

Poloha na bokuznamená, že muž vstupuje do ženy zezadu. Tato poloha je zejména vhodná v pokročilém těhotenství.
Z těchto poloh se jedna jmenuje „poloha dvou lžic“, kdy žena leží na boku, dolní končetiny částečně přitaženy k břichu, muž ležící na boku naléhá hrudníkem na ženina záda. Variantou této polohy je, když žena leží na zádech, muž leží po jejím boku (na boku, s dolními končetinami mírně ohnutými dopředu). Žena položí roznožené dolní končetiny na mužovo stehno a ten může z boku do ní vniknout.

Poloha na koníčka. Žena sedí na muži tváří k němu. Tato poloha bývá příjemná pro oba partnery. Ženě umožňuje si určovat tempo a rychlost milování, muži je příjemná dominance ženy, která ho sama svými pohyby laská a zároveň si ji může prohlížet.

Polohy v kleku, žena klečí, rukama se opírá o kraj lůžka, muž klečí za ní a vniká do pochvy zezadu. Tato poloha zase poskytuje větší volnost muži, uvolňuje mu ruce a dovoluje kontrolovat hloubku vnikání penisu do pochvy.

Další variantou je, když žena leží na zádech, muž na boku s nohama mírně ohnutýma dopředu. Žena položí roznožené nohy na mužovo stehno a ten do ní může z boku vniknout.

Polohy vsedějsou vhodné pro pokročilé měsíce těhotenství. Nedovolují sice velký pohyb, jsou ale pro oba partnery pohodlné a vylučují tlak na břicho. Kromě toho lze řídit hloubku vnikání penisu. Při této poloze se partner posadí na pevnou a přitom pohodlnou židli či na okraj lůžka a žena se mu posadí na klín obličejem k němu (nemá-li velké břicho), nebo z boku, nebo zády k němu.

Jestliže těhotná pociťuje vzrušení, ale ve skutečnosti po pohlavním styku netouží, může dosáhnou sexuálního uspokojení i jiným způsobem, jako je erotické hlazení, vzájemné líbání, masáže, vzájemné masturbace, orální sex a pod.

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Sex, Jen pro maminku, Pokročilé těhotenství, Orální sex, Pól, Sexuální uspokojení, Velké břicho, Příjem