Muži a domácí práce

Máme pro vás otázku na tělo. Jak se váš partner staví k otázce úklidu. Uklízí rád, z donucení nebo se ho úplně štítí? Výsledky průzkumu na toto téma vás možná překvapí.
Muži a domácí práce

Společnost Tatrachema v průběhu března 2014 uspořádala průzkum na téma úklid a domácí práce, jehož záměrem bylo zjistit, jak se liší postoj mužů a žen k úklidu a domácím pracím. Průzkumu se zúčastnilo 408 respondentů. Jak to dopadlo?

Čistota nade vše

Názory a postoje žen a mužů jsou si velmi podobné. Doma by chtěli mít čisto muži i ženy. Každý druhý se považuje za "pořádkumilovného", v tom se ženy ani muži nijak zvlášť neliší. Většina respondentů má k úklidu střídmý postoj, ale nevyžadují tzv. "sterilní" prostředí. O něcoKlepněte pro větší obrázek méně z nich zneklidňuje, pokud se v jejich okolí vyskytuje nepořádek a musí myslet na to, že by bylo třeba s tím něco udělat.

Nesnášíme žehlení a mytí oken

Muži a ženy se shodnou také v nejvíc neoblíbených činnostech. Titul nejneoblíbenějších aktivit jednoznačně vyhrálo žehlení a mytí oken. Rovněž samotný úklid není vítanou činností - pro 85 % dotázaných je uklízení rutinou a neoblíbenou nutností a 6 % oslovených úklid naprosto nesnáší. Nepřekvapí proto, že 77 % respondentů se alespoň občas snaží domácím pracím a úklidu vyhnout (71 % ženy a muži ještě o něco více - 81 %). "Je jasné, že čas tráví většina z nás raději jinak než domácími pracemi. Přitom si úklid komplikujeme mnohdy sami. Někdy jen stačí zvolit vhodného pomocníka pro konkrétní úkol, např. Fixinelu, a nepořádek bude mizet přímo před očima," komentuje výsledky průzkumu Marta Matyášová ze společnosti Tatrachema.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články