Maminka.czČasopis Maminka

Milování s bříškem

redakce 23.  6.  2009
Zapomeňte na předsudky a mýty o tom, že byste ohrožoval plod. Když vaší partnerce lékař v průběhu těhotenství sex nezakáže, není důvod si milostné radovánky odpírat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zapomeňte na předsudky a mýty o tom, že byste ohrožoval plod. Když vaší partnerce lékař v průběhu těhotenství sex nezakáže, není důvod si milostné radovánky odpírat.

Těhotenství samo o sobě ženskou touhu nijak neovlivňuje, co se ale s rostoucím bříškem mění, jsou sexuální polohy. Buďte vnímavý k pocitům své partnerky a na chvíli si odpusťte divoké sexuální praktiky. Při běžném styku nemusíte mít obavy, plod je v děloze dobře chráněn, má kolem sebe plodový vak, plodovou vodu a děložní svaly. Z lékařského hlediska je možné milovat se až do porodu, pokud je to oběma příjemné. Při přenášení je navíc sex velmi vhodný, protože sperma obsahuje prostaglandin, který změkčuje a připravuje děložní hrdlo k zahájení porodní činnosti. Milostný život v těhotenství je velmi individuální, přesto se můžete na některé věci připravit dopředu:

První trimestr – toto období je charakteristické pro těhotenské nevolnosti. Ženy se většinou necítí moc dobře a není divu, že o sex v tomto období příliš nejeví zájem. Pohlavní styk doporučují lékaři omezit v případě bolestí, krvácení nebo při hrozícím potratu.

Druhý trimestr– prostřední tři měsíce patří obecně k bezproblémovým, nevolnosti i únava ustupují a žena ještě nemá veliké bříško. V tomto období ženy projevují zvýšený zájem o sex a milování také více prožívají (mají například citlivější prsy).

Třetí trimestr – je ve znamení výrazně se zvětšujícího břicha, což znamená také zvýšení hmotnosti a snížení pohyblivosti. Nyní je třeba najít k milování vhodné polohy. Ideální jsou polohy na boku nebo jízdmo. Nezapomínejte ani na mazlení, vaše partnerka potřebuje hodně něhy.

Témata: Láska a vztahy, Časopis Maminka, Jen pro tatínka, Milování, Hrozící potrat, Plodový vak