Mějte svoje intimní problémy pod kontrolou i v létě

Léto nemusí být jen obdobím dovolených, krásného počasí a nezapomenutelných okamžiků strávených po boku vašich nejbližších. Léto může být bohužel také obdobím příznivým pro vaginální mykózy a záněty, které minimálně jednou za život postihnou až tři čtvrtiny žen a více než polovina těchto žen pak trpí mykózami opakovaně.
Mějte svoje intimní problémy pod kontrolou i v létě

Právě teplé počasí v kombinaci s nevhodným spodním prádlem a nedostatečnou intimní hygienou může být počátek ženského intimního diskomfortu. Proto je důležité obnovovat přirozenou rovnováhu a celkovou obranyschopnost organizmu. Ideální volbou jsou pak imunomodulační přípravky, obsahující neškodné části kvasinek a bakterií, které poševní infekce způsobují.

Nejnáchylnějšími na vaginální mykózy jsou ženy ve fertilním věku
Mezi nejčastější gynekologická onemocnění patří vulvovaginitidy, neboli záněty zevních rodidel nebo pochvy a jejich nebezpečí spočívá v přechodu infekce do močových cest či hrdla děložního. Vaginální mykózy, někdy též kandidózy, jsou pak infekční onemocnění, která jsou způsobena jednobuněčnými houbovými mikroorganizmy. Projevují se bílým (někdy až hrudkovitým) a svědivým výtokem z pochvy a postihují ženy nejčastěji ve fertilním věku. Zevní genitál pak bývá zarudlý, oteklý, s bělavými povlaky mezi stydkými pysky. Kandidózy se objevují v akutní, recidivující a chronické formě (zejména u recidivující a chronické formy je pak důležitá doplňková terapie). Nejčastějším původcem těchto infekcí jsou kvasinky rodu Candida (v 90 % případů se jedná o druh Candida abicans).

Prevence, léčba a doplňkové terapie 
Jednou z možností léčby vaginálních mykóz jsou vaginální čípky, krémy nebo tablety v tzv. krátkém schématu, zásadně lokálně a pouze u akutních forem. U recidivujících či chronických forem kandidóz je užívána léčba v tzv. dlouhém schématu, přičemž je nutná dostatečně vysoká koncentrace aktivní látky s podporou doplňkové terapie. Doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc., přední český odborník v oblasti léčby vaginálního diskomfortu, říká: „Doplňková terapie u recidiv chronických forem spočívá v podávání autovakcíny z vlastního kmene nebo specifické vakcíny Candivac v kapslích. Tato terapie prokázala podporu buněčné imunity a prodloužení bezpříznakového klidového období mezi jednotlivými atakami nepříjemného onemocnění.“

Bojujte s mykózami rovnými silami
Candivac je originální český přípravek určený ke zvýšení nespecifické imunity, který byl vyvinutý ve spolupráci s odborníky Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci a jak potvrzuje doc. MUDr. Vít Unzeitig, CSc., obsahuje již neškodné mikroorganismy, které se za normálních okolností podílejí na vzniku vaginálních mykóz: „Jedná se o patentovaný přípravek obsahující unikátní kombinaci vysoce přečištěných neškodných částí mikroorganismů ze 4 originálních, patentovaných kmenů kvasinek a bakterií, které se nejčastěji na vzniku poševních infekcí podílejí. Přípravek příznivě ovlivňuje imunitní systém a napomáhá zvyšování obranyschopnosti organizmu, zvláště vaginální sliznice.“

Klinická studie s prokázanými účinky
Klinická studie byla provedena u 68 netěhotných žen ve věku 18 – 45 let, u nichž se za posledních 12 měsíců nejméně čtyřikrát objevila vulvovaginální mykóza. Do této klinické studie nebyly zařazeny chronicky nemocné ženy, ženy s akutní poševní infekcí nebo ženy s BMI vyšším než 30. Těchto 68 žen, které podstoupily jak vstupní vyšetření, tak i vyšetření po 6, 9 a 12 měsících, užívalo 1 kapsli deset dnů v měsíci na lačno po dobu 6 měsíců, tj. celkem 2 balení přípravku Candivac.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články