Maminka.czMaminka roku 2020

Maminka roku: Když večer odejdu cvičit, nevyčítám si to, říká Barbora Wainerová

redakce 21.  11.  2020
Barbora Wainerová je taková energická raketa. Má spoustu nápadů a nejdůležitější pro ni je, aby její klienti i její rodina byli nadmíru spokojeni. Dává do podnikání srdce a kus svého já a to je možná důvod, že ji klientky jejího Heroes Gym přihlásily do tohoto projektu. Přečtěte si rozhovor, podívejte se na medailonek − představujeme vám další finalistku soutěže Maminka roku 2020.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Staňte se porotcem a pomozte nám rozhodnout! Postupně vám představíme devět finalistek, které se 2. prosince na slavnostním večeru utkají o titul Maminka roku 2020. O vítězce můžete rozhodnout vy! Na maminka.cz sledujte on-line přímý přenos a pošlete hlas své favoritce.



Naše fitko je hlavně o lidech, pěstujeme vztahy s klienty, maminkám na tréninku pomáháme s dětmi, po tréninku nikdo nikam nechvátá, povídáme si, říká Barbora Wainerová. 

* Jaká byla cesta k vašemu podnikání?

Spadla jsem do toho rovnýma nohama, bez jakéhokoli plánování a vymýšlení. Zničehonic tu byla příležitost a během krátké chvíle jsme se s manželem dohodli, že zkusíme převzít zaběhlé fitness centrum. Začátky byly náročné a vlastně mám pořád pocit, že jsem na začátku. Zkraje jsem vůbec musela zmapovat to, co děláme, jakou máme konkurenci a co můžeme nabídnout nového, čím se budeme odlišovat.

Maminka roku: Tohle je našich devět finalistek! Kdy budeme znát vítězku?

Naše fitko Heroes GYM bylo vždycky hlavně o lidech a o komunitě, pěstujeme si vztahy s našimi klienty – maminkám na tréninku pomáháme s dětmi, po tréninku nikdo nemusí nikam chvátat, dá si kafe, nakrmí dítě, popovídá si. Komunikujeme spolu prostřednictvím sociálních sítí, hecujeme se ke cvičení.

* Jde skloubit podnikání s mateřstvím? Máte tři děti, tak to musí být fičák.
 

Klepněte pro větší obrázek

Občas těžko. Pokud jsou ale děti zdravé, je největší výhodou, že si je do práce můžu vzít s sebou, z gymu mají v podstatě kryté hřiště, kde si pohrají, a tu hodinu, než odtrénuji, zvládnou bez problémů. Netrpím tak ani výčitkami, když občas odejdu cvičit večer, tou dobou už jsou po večeři, v pyžamkách a mají doma taťku na večerní uspávání.

* Zní to jako honička…

Po klasickém ranním servisu – budíček, snídaně, oblékání, odchod do školy a školky – obvykle vyrážím do gymu, odtrénuji maminky, poklidím a udělám, co je třeba. Pak buď ještě schůzky, úřady, maily, nebo přepnu zase do maminkovského režimu a jedu na nákup, postarám se o domácnost, uvařím, vyzvednu odpoledne děti, úkoly, kroužky nebo hřiště, podle toho, co ten den máme.

Jste dobrá máma, i když nekojíte, nechce se vám na hřiště a dítěti dáte hranolky

Po večeři koupání a buď ještě odcházím cvičit, nebo ne, a když jdou děti spát, věnuji se dalším povinnostem, které nestíhám přes den. Náročnější dny máme, když má Týnka, moje prostřední dcera, která má dětskou mozkovou obrnu, svoje rehabilitace, kdy jí každý den po 4 týdny vozím odpoledne na cvičení. To je to pak najednou logisticky hodně náročné.

* Máte podnikatelské sny a plány?

Rozhodně chci pokračovat ve směru, kam se naše firma vyvíjí, a v tom, co děláme. Stále vylepšovat nabídku našich služeb. Pořád mám a budu mít mezi těmi svými rarachy dceru Týnku, která potřebuje víc pomoci a stojí ji spoustu úsilí, aby dosahovala takových pokroků, jaké má. Je to náročné na čas i finance, ale stojí to za to, protože jinak by asi byla ležákem bez šance na budoucnost. A přitom je to tak šikovná holčička. Proto vždycky budu nejdřív maminka a až pak podnikatelka, s hlavním úvazkem u svých dětí.

* Čím byste svou účastí v projektu chtěla inspirovat naše čtenářky?

Asi tím, aby si uvědomily, že cesty jsou různé. I ta moje byla o náhodě a načasování. A stejně všechno nejvíc ovlivňují vaše děti, protože to je jediný smysl našeho bytí.

Podcast: Ženám, které chtějí po ambulantním porodu odejít z porodnice, zdravotníci brání
Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět
Mateřská a rodičovská dovolená

Mateřská dovolená 2024: Vše, co potřebujete vědět

Témata: Rodina, Cvičení, Maminka roku 2020, névy, Maminka podnikatelka, Bár, Trénink, Fičák, Maminka, Klient, Finalistka, Podnikání, Děti, Soho, Výčitka, Servis, Heroes GYM, Barbora Wainerová, Týnka