Hrnkové celozrnné sušenky
na 2 plechy
příprava: 40 minut
Potřebujete:
- 1 hrnek žitných vloček
- 1 hrnek špaldové mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 lžičku mleté skořice
- 1 hrnek mandlí (nasekaných nebo plátků)
- 4 lžíce bílého sezamu
- 130 g másla
- 3 lžíce datlového sirupu
- 1 lžičky jedlé sody
Postup:
V míse smíchejte vločky, mouku, cukr, skořici, mandle a sezam.
V malém hrnci rozehřejte máslo se sirupem, odstavte a přidejte jedlou sodu rozmíchanou ve 2 lžících vody. Obě směsi smíchejte a propracujte. Předehřejte troubu na 150 °C.
Na plech vyložený pečicím papírem tvarujte kuličky velikosti vlašského ořechu. Mezi nimi nechte dostatečný prostor, aby se sušenky během pečení nespojily. Pečte 15 až 20 minut dozlatova.
Po vyndání z trouby nechte sušenky chvilku odpočinout a pak je přendejte na mřížku. Skladujte uzavřené v krabičce.