Máma v práci

Možná právě prožíváte nebo v nejbližší době budete prožívat podobnou situaci jako paní Jana Bauduin. Ta se s námi podělila o svůj příběh pracující mámy.
Máma v práci

Na začátku byla vlastní zkušenost, touha dělat něco, co má opravdu smysl a odhodlání jít proti proudu.

Jako pracující máma jsem zažila, co obnáší návrat do práce po rodičovské pauze, prošla si kariérními změnami, posuny hodnot a zažila radosti i strasti, které bývají s kombinací rodičovství a práce, která těší, spojené.

Jako zaměstnavatel jsem však také vyzkoušela, jak težké bývá najít opravdu dobré, zkušené a motivované spolupracovníky, ale i jak silným nástrojem rozvoje firem může být nabídnutí alternativních úvazků té správné skupině lidí - pracujícím maminkám.

Vlivem společenských změn posledních dekád jako je posouvající se věk pro rození dětí a čím dál větší podíl pozic s vysokou mírou zodpovědnosti, které jsou zastávané ženami jsou totiž dnes ženy/matky pracovní silou, která má obrovský potenciál.

Máme velké profesní zkušenosti a znalosti. Zaměstnavatelé potvrzují naše mimořádné dovednosti v oblasti time-managementu – řízení času, multitaskingu - schopnosti vykonávat jednu činnost a v duchu se zabývat nějakou další a stanovování priorit. Mateřstvím se ale naše aspirace i priority změnily. V dnešní době nechceme být nuceny volit mezi kariérou a rodinou. Chceme se seberealizovat, potřebujeme mentální a sociální stimulaci, ale také chceme vychovávat své děti!

A protože mnohým z nás naši zaměstnavatelé nejsou schopni nabídnout naplňující práci, která by odpovídala potřebám harmonizace pracovního a rodinného života, mnoho z nás ne/dobrovolně vystoupí z pracovního trhu. Mezi těmito maminkami najdeme i zkušené právničky, finanční a marketingové manažerky a další vysoce kvalifikované odborníky.

Na základě všech těchto zkušeností a odholání vidět věci “jinak” jsem, s myšlenkou vytvořit místo k setkávání těchto zkušených a motivovaných talentů s dynamickými firmami, které v nich uvidí velkou přežitost pro svůj firemní růst, založila portál www.mámavpráci.cz. Stal se místem, kde maminky najdou pracovní nabídky alternativních forem práce či nabídky zaměstnavatelů “přátelských rodině”, ale také například zajímavý zdroj informací o tom, jak naplánovat návrat do práce po rodičovské pauze a možnost nabídnout firmám své kompetence prostřednictvím online životopisu.

Obecně se v této zemi říká, že maminkám není přáno a že kombinovat práci s péči o malé dítě je jen marná touha. A co kdyby to bylo jinak?        

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články