Malé, ale šikovné doplňky do dětských pokojíků

Přemýšlíte, čím ozvláštnit dětský pokojíček? Třeba vám pár zajímavých nápadů přijde vhod. Například obyčejné chodbové svítidlo se může díky barvám a fantazii rázem změnit v roztomilou slunečnici, která doslova rozzáří každý dětský pokojík. A takových tipů máme víc...
Malé, ale šikovné doplňky do dětských pokojíků

Hvězdný strop je opravdu krásná vychytávka. Tenhle nechala pro svoji dceru vyrobit nápaditá maminka, která říká, že udělat takovouhle svítící romantickou nádheru bylo úplně jednoduché. Základem byl podhled, který bylo třeba vytvořit pod klasickým stropem. Do podhledových desek pak tvůrčí maminka udělala jednoduše spoustu děr různých velikostí a bylo to. Mezi stropem a podhledem je umístěna úsporná žárovka, jejíž světlo po rozsvícení prochází otvory a vytváří tak dojem hvězdné oblohy. Je to úžasně efektní. Samozřejmě, že "hvězdy" nemohou sloužit jako standardní osvětlení a je tedy třeba v pokojíku připevnit ještě tradiční lustr nebo lampu, aby dítě mělo dostatek světla na podvečerní hraní nebo večerní čtení. Ideální jsou tedy dva vypínače, jeden na "hvězdnou oblohu" a druhý na velké světlo. Pod hvězdnou oblohou se bude dětem krásně usínat.

Klepněte pro větší obrázek

Zavěsit obrázky místo na skobičku přímo do zdi, na tyčku a navíc je umístit pomocí mašliček, je roztomilý nápad. Dává vám to větší svobodu měnit obrázky podle nálady nebo růstu a zálib dítěte. Ozdobnou závěsnou tyčku seženete například v kuchyňských doplňcích v IKEA, kde na ni zavěšují květináčky s bylinkami. Vy na ni zavěsíte obrázky a uvidíte, jak to bude vypadat zajímavě. Návštěvy vás určitě pochválí za skvělý nápad.

Klepněte pro větší obrázek

Po celém domě a po všech známých posbírané rámečky od obrázků natřela šikovná maminka jednotnou barvou a takhle prázdné je zavěsila do pokojíčku své dcerky. Vypadá to úžasně kreativně a přitom je to tak jednoduché.

Klepněte pro větší obrázek

Staré truhlíky předělané na jakési poličky je zajímavý nápad. Můžete podobně přidělat na stěnu i větší květináčky. Vypadá to roztomile. 

Klepněte pro větší obrázek

Další "obrázkový" nápad je opět praktický i roztomilý zároveň. Připevnění šňůr na stěnu a následné zavěšování obrázků pomocí kolíčků vám umožňuje měnit obrázky dle libosti a podle věku obyvatele pokojíčku. Dítě si pak může obrázky věšet i samo. Určitě ho to bude bavit.

Klepněte pro větší obrázek

Papíroví motýlci sedící na stěně rozzáří každý holčičí pokojíček. S větší dcerkou můžete motýky vystřihovat společně. Na stěnu je přichytíte jednoduše lepidlem nebo kousíčkem oboustranné lepenky, které jsou už dnes vyráběny tak, že na stěně nezanechávají stopy.

Klepněte pro větší obrázek

Na co utrácet za věšáky, když si ho můžete jednoduše vyrobit sami. Stačí na procházce vzít v lesíku větev, ošetřit ji, připevnit ke stěně a neotřelý "štendr" je na světě.

Klepněte pro větší obrázek

V malém bytě nebývá místo na tradiční přebalovací pult. Šikovný tatínek ho proto vyrobil vyklápěcí. Na spodní stranu nalepil zrcadlo, takže je-li pult sklopený, málokoho by napadlo, co se pod rámem zrcadla skrývá. Je to opravdu praktické a vtipné řešení.

Klepněte pro větší obrázek

Barvy, štětec a co dokáží za zázraky. Z obyčejné bílé poličky, kterou koupíte v každém obchodě s nábytkem, je rázem roztomilý domeček jako stvořený pro dětský pokojíček. Chce to zkrátka jen trochu fantazie...

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články