Lukašek: Ségra už na mě nežárlí

Škrábu, koušu, štípu... To je momentálně nejnovější Lukáškova aktivita.
Lukašek: Ségra už na mě nežárlí
Ale ty starší stále zdokonaluje. Z lezení se stává rychlolezení, z pobrukování hlasité řečnění. Lukáš je už devítiměsíční chlapák, který se při svých průzkumech nezastaví před ničím. „Asi metrovou sošku z Thajska, kterou Verunka coby mrně míjela s respektem, se Luky rozhodl „přeprat“, přinejmenším oškubat zcela bezostyšně,“ vysvětluje Stáňa nutné přeměny v bytě a upřesňuje, že bylo nutné schovat dřevěné vzpomínky na rodičovské líbánkové cesty, a naopak instalovat (už koncem léta) ohrádku kolem krbu, do jehož útrob se Verunka kdysi pustila jen jednou, zatímco Lukáše přímo fascinují. Že by pomýšlel na kominickou dráhu? Stejně tak by však mohl být řečníkem, přeborníkem v pojídání ovoce (láduje se s ním, aniž by potřeboval máminu pomoc), trhačem rekordů v plazení nebo mazlení.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Kočkovaná ho baví
Samozřejmě nejvíc mu chutná mazlení s mámou a tátou, ale i s Verunkou si už rozumějí. „Pusinkují se, tahají za vlasy, bitkují o hračky, ale nakonec se stejně všemu smějí,“ libuje si Stáňa. Novákovic slečna se už zřejmě smířila s tím, že máma patří stejně jí jako bráchovi a jak se zdá, hodně se jí ulevilo – asi i díky  kapičkám Bachovy terapie.
 
Dokonce jí narostla cestovatelská křídla a po bezproblémových několika dnech s babičkou pod tuzemským stanem, vyrazila bez slziček na týden k moři. Je totiž velká holka, která se už nemusí jako mimino jen plazit doma po zemi. A tak běhá po světě.
 
Text: Hanka Bělohlávková
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články