Lucie Křížková: V roli mámy se pořád něčemu učím

Jaro je tady a s ním i radost všech malých neposedů, kteří se už nemůžou dočkat, až letos poprvé vyrazí na písek nebo dětské hřiště. Obhlédnout terén jsme tentokrát vyrazily s modelkou a moderátorkou Lucií Křížkovou, mámou čtyřletého Davida a dvouměsíční Loly.

Lola je ještě malá, ale David jako správný kluk asi hrátky „v terénu“ miluje, že?

Máte pravdu, na dětská hřiště a do heren chodíme často. Bydlíme na sídlišti, Davídek se rád druží a je hodně aktivní, potřebuje se vydovádět a tahle místa jsou pro něj ideální.

Patříte mezi maminky, které si rády předávají zkušenosti, nebo se držíte spíš stranou?

Přiznám se, že se moc nedružím. Rozhodně nemám nic proti ostatním maminkám! Nemusí se to zdát, ale jsem introvert, a když se mi někdo nepostaví přímo do cesty, kontakt nenavazuji.

Patřím spíš k těm maminkám, které si s sebou na hřiště nosí knížku a jen po očku sledují, jestli je jejich dítě v pořádku.

Idealizuji si, že tento model bude pokračovat i letos na jaře a v létě, jen s tím rozdílem, že vedle lavičky bude roz v kočárku v klidu odpočívat Lola. Ale uvidíme, jaká bude realita. uvidí

Registrovala jste i s knížkou v ruce nějakou kuriozitku, něco inspirujícího, co vás právě na hřišti dostalo?

Spíš než něco zajímavého a inspirujícího si z veřejných prostor občas odnáším rozčarování z toho, jak se někteří rodiče k dětem chovají. Řvaní, nadávání, přikazování, jak si děti mají a nemají hrát. Je mi z toho někdy smutno.

Je to holka! Lucie Křížková v noci porodila

Je to holka! Lucie Křížková v noci porodila



Kam plánujete s dětmi vyrazit, až se víc oteplí?

Máme krásný apartmán na břehu Lipenského jezera v Lipně nad Vltavou. Byli jsme tam naposledy na přelomu roku a teď po šestinedělí se tam opět chystáme. Jsou tam dlouhé a pohodlné cyklostezky a už se moc těším, až se po nich budu projíždět s kočárkem.

Také bych se ráda vrátila ke svému oblíbenému běhání a právě na Lipně k tomu bude ideální příležitost. Pro Davídka je tam také spousta možností, jak se zabavit. Jinou destinaci pro jarní výlety zatím neplánujeme.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články