Lívancový vánoční stromeček

Místo cukroví jsme pro vás připravili jinou lahůdku. Zkuste dětem o víkendu udělat lívancový stromeček. Je to jednoduché a efektní.
Lívancový vánoční stromeček

Ingredience:

300g hladké mouky, 75g cukru, 100g rozpuštěného másla, 10g prášku do pečiva, 1 pytlíček vanilkového cukru, 1/2l mléka, 2 vejce, 4-5 lžic oleje a trochu oleje na pánev

Příprava:

Těžko si představit jednodušší vaření. Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a elektrickým šlehačem lehce vyšlehejte. Pak smažte na pánvi na trošce oleje. Ideální je, pokud máte k dispozici lívancové tvořítko s možností nastavení velikosti. Pokud ho nemáte, musíte jednotlivá patra stromečku tvořit buď tvz. od oka a nebo potřebné velikosti z již upečených lívanců vykrojit. Patra na sebe pokládejte od největšího po nejmenší a můžete je rovnou slepit marmeládou nebo čokoládou, a nebo dát dovnitř ovoce. Pak vezměte doma ušlehanou šlehačku, krém nebo třeba i Lipánek nebo Přibináček, přimíchejte potravinářskou barvu a všechny lívance na krajích potřete. Ozdobičky můžete udělat z bonbonů, anebo třeba z malin (ideálně čerstvé, respektive teď v zimě zamražené). Nebo můžete zvolit úplně něco jiného. Fantazii se meze nekladou. A pak už jen zapíchněte hvězdu a lívancový vánoční stromeček je hotový.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články