Letní hrátky: Vodní dráha

Léto je ideální pro všelijaké tvoření a hraní si s dětmi. A proto se budeme snažit vám každý den přinést nějaký zajímavý tip, který můžete s dětmi vyzkoušet.
Letní hrátky: Vodní dráha

Hraní si s vodou děti baví a udělat jim na zahradě takovouhle dráhu je jednoduché. Máme pro vás hned dvě varianty.

1/ Alobalová dráha

K vytvoření takovéhle alobalové dráhy potřebujete jen alobal, vodu a trochu svažitý terén, aby "lodičky" ve vodní dráze hezky jezdily. Vezměte alobal a vytvarujte ho do dráhy, tzn. ohněte kraje tak, aby se vytvořilo korýtko. Takovouhle dráhu pak položte na trávu a k hornímu konci dejte hadici. Pusťte slabý proud, po kterém děti mohou pouštět drobné lehké předměty. Pokud byste dráhu podepřeli, pak můžete její konec zvednout a nechat vodu téct třeba do malého umyvadélka, z něhož děti zase mohou vodu nabírat a znovu pouštět nebo ji využít k jiným hrátkám. Při troše šikovnosti můžete tuhle dráhu udělat i na terase bytu, právě pokud vodu dokážete na konci nasměrovat do nějaké nádoby. Je třeba počítat s tím, že alobal je měkký a tím pádem se s ním hůře manipuluje. 

Klepněte pro větší obrázek

2/ Potrubní dráha

K vytvoření potrubní dráhy, jejíž výhoda je, že se dá umístit i na balkón, protože se snadno podepře, potřebujete pěnové trubky na tepelnou izolaci, které koupíte v každém obchodě se stavebninami. Trubku jednoduše rozříznete a rázem tu budete mít dvě dráhy, v nichž můžete pořádat závody. Vodu nemusíte pouštět z hadice, ale mohou jí děti lít i z konvičky. Trubku můžete ze spodní strany dozdobit barevnými lepenkami apod., fantazii se meze nekladou. Pokud zrovna nebudete do dráhy dávat vodu, pak ji můžete využít pro pouštění autíček klidně i v dětském pokoji.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články