Partneři nebo jen máma a táta? Nezapomínejte na sebe

Udělat si čas na sebe, na vás dva, je strašně důležité. Ne, nemluvíme o dětech. Řeč je o vás jako partnerce a tatínkovi jako partnerovi. Nebo už jste zapomněli?

Kdy jste si spolu naposledy vyrazili?

Ano, jen vy dva. Bez dětí. „Mám co dělat, abych zvládala obstarat děti; narodily se rok a půl po sobě a starší teprve začal chodit do školky,“ vypráví dvaatřicetiletá Ilona. „Takže ráno je oba obléknout a vypravit, cestou domů nákup s kočárkem, doma každodenní kolotoč - to všechny důvěrně známe - a pak honem zase do školky. A to můžu být ráda, když mi doma dcerka neusne tak pozdě, že ji musím odpoledne,násilím‘ budit, to pak máme leckdy zkažený celý zbytek dne. Na nějaké juchání s manželem mi fakt nezbývá energie, a upřímně řečeno, ani na to nemám myšlenky,“ říká na rovinu.

To její kamarádka Petra dodržuje pravidelné čtvrtky jen ve dvou. „Babička už předem počítá s tím, že bude i uspávat. Bydlí dvě zastávky od nás a děti jsou na ni zvyklé odmalička, takže není problém.

 

A my si aspoň jednou v týdnu připomeneme, že jsme i partneři, nejen máma a táta, k čemuž máme jinak tendenci sklouzávat. 

 

A co s manželem dělají? To co běžný pár „na rande“. „Někdy jdeme do kina nebo na koncert, ale většinou skončíme v hospůdce kousek od nás, dáme si večeři - hurá, ve čtvrtek nemusím vařit! - skleničku vína nebo pivko a jenom tak sedíme a povídáme si. Tak jako dřív, než jsme měli děti.“

Proč se nám nedaří podruhé otěhotnět, když první šlo v pohodě?

Proč se nám nedaří podruhé otěhotnět, když první šlo v pohodě?

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články