Laktační poradna: Jak kojit s vpáčenými bradavkami?

Řešíte problém s kojením? Pošlete nám i vy svůj dotaz do laktační poradny! Otázky zasílejte na email: web@mojebetynka.cz
Laktační poradna: Jak kojit s vpáčenými bradavkami?

Dobrý den,
na Facebooku jsem viděla, že se s vámi můžu spojit ohledně jakéhokoliv dotazu na kojení.

Svou prvorozenou dceru jsem přikojovala asi tři nebo čtyři týdny, bohužel to déle nešlo, neměla jsem vůbec mléko. Pila jsem “kójo čaje“, tekutiny obecně, dělala všechno proto, aspoň si tedy myslím, že všechno, abych mléko měla, ale vůbec se mi nedělalo.

Nevím, jestli nebyl problém třeba hned v porodnici, kdy se mi dcera kvůli vpáčeným bradavkám nemohla vůbec přisávat a sestřičky mi to prso vždycky tak rvaly, že jsem měla na druhý den akorát strupy na bradavce.

Chci se hlavně zeptat, jestli je nějaká šance při druhém dítěti, že bych se normálně rozkojila a dítě mohla kojit a ne dávat UM.

Byla bych moc ráda za váš názor a pomoc s tím, co všechno mám pro to udělat. Děkuji mockrát.

S pozdravem,
Spurná

ODPOVĚĎ:

Dobrý den,
pokud máte vpáčené bradavky, je potřeba používat tzv. formovač bradavek, který působí tak, že membrána formovače vytváří trvalý tlak na svaly dvorce a tím způsobují vytažení bradavky. Formovače se nosí denně od 6. měsíce těhotenství. Ten by vám měl vyřešit problém vpáčených bradavek, kdy je opravdu těžké miminko správně přikládat, protože se nemá kde chytit. 

Věřím, že vaše druhé miminko budete schopná kojit a bude vše v pořádku. Pokud budete mít jakýkoliv další dotaz, neváhejte mne kontaktovat.

Pěkný den,
Šárka Valešková, certifikovaná laktační poradkyně
www.poradnakojeni.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články