Krása na přání

Přestože se většina estetických zákroků v létě spíše nedoporučuje, jsou ošetření, která odkládat nemusíte.
Krása na přání

Možná mávnete rukou, protože léto si chcete užívat naplno a lékařská ošetření odkládáte na neurčito. Ale jsou ženy, které naopak období dovolených a menšího pracovního náporu využijí k tomu, na co jim během roku nezbyl čas anebo neměly zajištěno hlídání pro své ratolesti. V létě je možné podstoupit bez obav například aplikace botulotoxinu a výplně vrásek. Ovšem důležitá je určitá opatrnost, proto vše pečlivě zkonzultujte s lékařem.

Hladká a pevná pleť
Botulotoxin je speciální kosmetická látka využívající účinků bakterie Clostridium botulinum. Ta produkuje tzv. klobásový jed, který ovlivňuje nervový systém a dokáže zablokovat nervová zakončení v místě aplikace. Toho využívá právě estetická medicína. Aplikace botulotoxinu je jediná ambulantní procedura vhodná pro celkem jednoduché a rychlé vyřešení problému mimických vrásek. V rámci poměrně krátkého ošetření se látka injekčně aplikuje do krku a obličeje. Účinek – vyrovnání a vyhlazení vrásky – se většinou projeví několik dní po zákroku a přetrvává čtyři až šest měsíců. Účinky botulotoxinu se však využívají také pro vyřešení docela jiného problému – nadměrného pocení (hyperhidróza). Aplikuje se injekčně, nejčastěji do oblasti podpaží, dlaní a plosek. Procedura je ambulantní a efekt – zmírnění či zastavení pocení – je patrný téměř do 24 hodin a přetrvává až dvanáct měsíců.

Ani stopy po vráskách
S vráskami se můžete vypořádat i jinou metodou – kožními implantáty. Aplikují se injekčně a slouží k vyplnění již existujících vrásek, ke korekci vad kůže a k úpravě rtů. Upravovat lze jemné, středně hluboké i hluboké vrásky s výrazně povolenou kůží. Implantáty se ale používají také k vypnutí tváří, lícních kostí a zpevnění kontur obličeje. V současné době se používají zejména materiály s obsahem kyseliny hyaluronové a jiné modelační materiály, které navíc podporují vlastní novotvorbu kolagenních vláken a následné zpevnění kůže. Ošetření se však nemusíte obávat, o vhodném materiálu a způsobu ošetření se vždy poradíte s lékařem v rámci konzultace, která každému zákroku předchází.

Rty jako filmová hvězda
Pokud toužíte mít rty plnější a výraznější, pak i v letních měsících můžete využít možnosti estetické medicíny. Rty si můžete nechat zvětšit, vymodelovat nebo upravit jejich tvar po úrazu pomocí gelových injekčních výplňových materiálů. Efekt je viditelný okamžitě a přetrvává několik měsíců. Pak je možné zákrok zopakovat.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články