Kožešiny pro děti, znáte je?

Všechny maminky, které připravují výbavičku pro své miminko, se jistě setkají s otázkou, jaký kočárek či postýlku pořídit a jakou výbavičku do něj vybrat.
Kožešiny pro děti, znáte je?

Když si uvědomíme, že miminko a batole tráví celý den v maminčině náručí, postýlce, kočárku, nebo později na zemi, stojí za to výběr podložky, na které miminko bude odpočívat, nebo si hrát, dobře zvážit.

O zdravotní nezávadnosti podložky nebo vlastně jakéhokoli výrobku pro dítě nelze polemizovat, toto je (nebo by již dnes mělo být) samozřejmostí. Ekologicky uvažující maminky dají přednost přírodním materiálům, praktické mámy se zamyslí nad funkčností, údržbou a trvanlivostí a další určitě zajímá vzhled a cena.

Co teď? Na trhu je jistě nepřeberné množství variant a možností. Můžeme se rozhodnout pořídit kvalitní klasickou deku z vlny, bavlny nebo umělého materiálu jako podložku do kočárku, hrací prošívanou deku pro mrňouska na doma a flísový fusáček do autosedačky.
 A nebo můžeme pořídit kvalitní, medicínsky vyčiněnou kožešinku s universálním využitím a výbavičku pak pouze doplnit jednou bavlněnou nebo merino dekou na přikrytí.

Kožešinky pro děti se staly v několika minulých letech hitem nejen v Rakousku, Německu a ostatních evropských státech, ale také v Čechách. A nutno říci, že se nejedná jen o módní výkřik. Ty z nás, které kožešiny vyzkoušely, jim rychle přišly na chuť a většinou na ně nedají dopustit.

Proč je medicínsky vyčiněná kožešina pro děti jedinečná?

Je velmi měkká a jemná
Beránčí kožešiny jsou zpracovány  tzv. medicínským vyčiněním, které zaručuje 100% kvalitu výrobku z pohledu spotřebitelského i ekologického. Vzhledem k tomu, že pokožka (nejrozsáhlejší orgán dětského těla) bude v přímém a častém kontaktu s podložkou, je nezbytné vybírat takové zboží, které vašemu maličkému nemůže uškodit. Medicínské vyčinění je prováděno způsobem, který zajišťuje nejen zdravotní nezávadnost, ale také dobrou snášenlivost i pro jemnou dětskou pokožku a samozřejmě pratelnost.

Má antibakteriální a výborné termoregulační vlastnosti
Kožešina reguluje vlhkost, v zimě zahřívá, v teple ochlazuje a nemusíte se proto bát, že by se miminko v teplejším prostředí přehřálo, či zpotilo. U západních sousedů, kde má používání dětských kožešin tradici delší, často uvidíte i v teplých dnech miminka v bodýčku s krátkým rukávkem, které leží v kočárku na kožešině a maminky ví, že se mrňousek nezpotí…

Jednoduchý způsob údržby
Maminky jistě ocenění způsob údržby kožešinky, tuto mohou prát v pračce do 30 stupňů, přičemž k praní je doporučen speciální lanolinový prostředek. K běžné údržbě je však dostačující kožešinku pravidelně větrat, popř. kartáčovat. Díky svému charakteru a zpracování si podložka zachovává svou přirozeně samočisticí schopnost.

Mnohostranné využití
Využijete ji do kočárku hlubokého, sportovního i autosedačky. Doma si na ní miminko může hrát a podložka jej výborně izoluje od chladné podlahy. Větší děti si kožešinky rády berou v zimě do postýlek a postelí. Při správné péči je kožešina téměř nesmrtelná a dobře poslouží vice generacím dětí.

Atestované, zdravotně nezávadné kožešiny můžete zakoupit v e-shopu: www.naturbabyshop.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články