Když mámy nejsou v dohledu, tátové řádí...

Muži prý nechtějí jet někam ven s dětmi sami, protože mají na starost důležitější věci. Matky si prý často myslí, že jejich muži stejně nejsou schopni se o děti postarat. Jak se ukazuje, jedno ani druhé už dnes neplatí.
Když mámy nejsou v dohledu, tátové řádí...
Tatínkové, kteří kdysi vyráželi tak akorát na pánskou jízdu, se syny a dcerami téměř běžně jezdí na vodu, pod širák, v zimě zase na hory. A vůbec nezáleží na tom, jaké mají povolání nebo jak jsou na tom finančně. Šéf velké firmy s mnohamilionovým obratem si klidně – stejně jako řidič náklaďáku – zabalí do batohu ešus a lžíce, popadne děti a putuje s nimi po vlastech českých. Co na tom, že klukovi včera neumyl uši a dceři zapomněl dát čisté tričko místo toho s rudými fleky od malin…
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Školce v přírodě nebo letnímu táboru se tyhle výpravy určitě nepodobají. Jsou to prostě expedice se vším všudy. A tátové na nich nemají čas ani chuť dokazovat si nějaké originální výchovné metody. Chtějí, aby je s nimi bavil svět.

Mýty: Platí, nebo neplatí?
 
Muž se nemá starat o mimino. Od toho je tu máma.
Že tomu tak není, o tom svědčí přibývající počet otců na mateřské dovolené. A hlavně: rodiče jsou přece oba dva.

Mateřská dovolená je časem, kdy žena nepracuje, užívá si samých radostí a měla by tudíž mít doma „na hrbu“ všechno sama.
Nejen z nejrůznějších statistik a výzkumů je jasné, že být doma s dítětem je sice radost, ale obnáší to vrcholný a náročný pracovní výkon. Většina mužů to chápe, respektuje to a zapojuje se.

Klepněte pro větší obrázekMuži tu nejsou od toho, aby si lámali hlavu, jak jejich drahá polovička zvládá péči o děti, zda se v noci vyspí či nikoli.
Řada tatínků, i když mají náročné zaměstnání, klidně v noci vstane, mimino nakrmí z připravené lahvičky, přebalí a nechá svou ženu aspoň trochu odpočinout.

Když jsou děti malé, má žena sedět doma.
Normální rozumný mužský ví, že je dobré, když si jeho žena od dětí – je-li to možné – aspoň trochu odpočine. Posezení s kamarádkou v cukrárně, hodinka ve fitness centru rozproudí krev, vyplaví endorfiny. Určitě se pak dívá na svět veseleji

Muž má dělat kariéru a vydělávat. Žena se má starat o rodinu.
Není tak neobvyklé, že muž, jehož kariéra nestoupá strmě nahoru, dá šanci své manželce, aby se mohla realizovat ona a ve své profesi něco dokázala.

Muž nemá dělat domácí práce, od toho je tu žena. On má na starost důležitější věci.
Pokud spolu žijí lidé, kteří jsou schopni respektovat toho druhého, určitě jim není zatěžko v některých pracích se prostřídat. I když to tak dřív bylo, dnes jistě muže nedegraduje to, když po sobě vytře koupelnu nebo umyje nádobí. Jestliže mu to přece jen vadí a jeho žena je hodně vytížená, myčka to spraví (pak ještě dát to nádobí do myčky, že)?
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články