Když je slunce nepřítel... Poradíme vám, jak vyzrát na sluneční alergii u dětí

Sluneční alergie vás může zaskočit úplně kdykoli, během dětství i dospělosti, a to i když jste se do té doby opalovali bez problémů. Co dělat, když propukne u vašeho dítěte – jaká je „první pomoc“ a preventivní opatření pro příště?
Když je slunce nepřítel... Poradíme vám, jak vyzrát na sluneční alergii u dětí | istockphoto.com

Když jsme tenkrát v létě s manželem vyrazili do Itálie, jako na potvoru tam zrovna pršelo a foukalo. Po třech dnech se do toho sluníčko konečně pustilo, ale vítr neustával. Doháním chytání bronzu, a vtom se na mě muž tak divně zadívá a povídá: „Co to máš pod krkem za fleky…?“ Sáhnu si tam, a cítím hrbolky – a svědění.

Během dne jsem se osypala přímo ukázkově: tam, kde byla kůže na hrudníku během slunění odkrytá, se mi „pupínky“ slily v jednu velkou zarudlou, a hlavně příšerně svědící plochu. Následovala koupě trička až ke krku (schválně zkuste něco takového u moře sehnat!) a protrpěný zbytek dovolené.

Klobouček a správný krém ochrání vaše děti před slunečními paprsky

Klobouček a správný krém ochrání vaše děti před slunečními paprsky

O jednotlivých flíčcích rozesetých po všech končetinách se ani nezmiňuju… zato ráda zdůrazním, že mi bylo už pětadvacet a jsem vysloveně „sun friendly“ fototyp: tmavovlasá, tmavooká, s pletí, která do té doby slunce doslova milovala.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články