Když doma znamená v pohodě

Víte, jak se liší obydlí rodiny s mláďaty od bytu ryze dospěláckého? Poznávacím znamením nejsou jen kupy hraček a minioblečků, ale i speciální nábytek a důmyslné, ochranné vychytávky pro větší bezpečí dětí.
Když doma znamená v pohodě

Máte-li pocit, že k uhlídání svého potomka, který se každým dnem mění v neřízenou střelu, potřebujete ještě minimálně další pár očí i rukou, vsaďte na chytře vymyšlené pomocníky. Byt vám sice zřejmě nevyzdobí, ale když dočasně slevíte z čistoty stylu, ochráníte mrně před zbytečnými a často bolestivými nehodami. Vždyť více než polovina úrazů předškolních dětí se stane doma, tedy tam, kde by měly být v bezpečí. 

I kdyby ochranné pomůcky zabránily jen jedinému úrazu, stojí za to si je pořídit.

Okna, dveře, skříňky
ZÁBRANA MEZI DVEŘE vymezí lezci nebo chodci začátečníkovi „jeho“ prostor. Když si na ni zvyknete, bude vám na dovolené či na návštěvě chybět. Řešení však existuje: cestovní zábrana, kterou lze lehce přemístit i připevnit bez lepení či vrtání.

POJISTKY PROTI OTEVŘENÍ ochrání malého všetečku před pádem z okna, skřípnutím prstíků do dveří či šuplíků a nepozorovaným odchodem z domova. Stejně tak i vaše doklady a nebezpečné předměty před nevyžádaným dětským „úklidem“. Pojistky jsou k mání v různých tvarech i s různými mechanismy. Maminka Irena ji nezapomněla namontovat ani na dvířka šachty dopravující špinavé prádlo k pračce v suterénu domu. 

Hygiena bez rizika
ZKROŤTE HORKOU VODU. Pákové směsné vodovodní baterie jsou snadno ovladatelné i pro úplné prtě. Proto se vyplatí termostatické s pojistkou nebo omezovačem horké vody.

OCHRANNÉ KRYTY NA BATERIE jsou měkké návleky většinou ve tvaru zvířátka, které zjemní náraz do hlavy.

MADLA A PROTISKLUZOVÉ PODLOŽKY do vany i před ni zabrání změně vodních radovánek v bolestivý zážitek.

POJISTKA PROTI ZVEDNUTÍ VÍKA TOALETY je zatím v našich domácnostech nedoceněný pomocník. Nezapomeňte, že vynalézavost děti nezná meze a může být i nebezpečná. Pád do mísy není výjimečnou nehodou.

NA SCHODY NE!
Malému zvědavci to účinně vysvětlí jedině zábrana na schody. Nezapomeňte, že je třeba ji umístit jak nahoru, tak dolů. Z předposledního horního schodu, na nějž dítě vyleze raz dva, se také snadno padá.

Povrchový lak mění schody v kluziště, má-li dítko „obuty“ jen ponožky. Proti skluzové proužky udělají své.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články