Kdy se pochlubit?

Pod srdcem vám roste nový život a vy to chcete vykřičet do světa. Někdo to udělá hned, někdo si raději počká pár týdnů.
Kdy se pochlubit?

Tak či onak, záleží na mnoha okolnostech, jak se dotyčná budoucí maminka rozhodne. Pověrčivé ženy si raději počkají tradiční tři měsíce, ženy s předešlou smutnou zkušeností v podobě samovolného potratu budou také otálet a okolí se svěří třeba až po krevních testech. Jinak zase budou přemýšlet budoucí maminky prvního miminka, ženy, které se o dítě pokoušejí delší dobu, ženy, které těhotenství překvapí…

Hned, nebo později?
Julie zjistila, že je těhotná, když byla asi v šestém týdnu. Novinku okamžitě volala příteli a hned poté mamince a sestře. Další den se dokonce svěřila i v zaměstnání. „Chtěla jsem, aby na můj stav brali ohledy. Mám psychicky náročnou práci a své první těhotenství jsem si chtěla užívat už od začátku,“ přiznala se. Ano, pracovní povinnosti jsou jedním z důvodů, proč o těhotenství mluvit už v jeho začátcích.

Prvních dvanáct týdnů těhotenství je podle lékařů zásadních, a jestli má dojít k samovolnému potratu, tak nejčastěji právě v tomto období. Proto největší počet těhulek vyjde s pravdou ven právě až po ukončení prvního trimestru.

Zkušenosti rozhodují
Jedním z klíčových momentů při sdělování sladkého tajemství jsou výsledky krevních testů a ultrazvukových vyšetření, a to hlavně ve dvanáctém a také v šestnáctém týdnu. Jakmile se budoucí maminka dozví, že ona i miminko jsou v pořádku, většinou jí už nic nebrání v tom, podělit se o novinku i se svým okolím. Důležitým faktorem v načasování bývají také předešlé zkušenosti. „Měla jsem za sebou dva potraty a už jsem se chtěla vyhnout dalšímu ubíjejícímu vysvětlování, co že se to stalo, Míšu jsem tedy tajila až skoro do pátého měsíce, pak už to opravdu skrýt nešlo,“ prozradila nám Hanka.

„Přátelé, jsem v tom!“
V době sociálních sítí se stále více žen rozhodne prozradit svým známým, že je miminko na cestě, právě touto cestou. Třicetiletá Simona své vytoužené těhotenství odtajnila na Facebooku. „Přišlo mi to jako nejlepší cesta, jak říci svým přátelům, proč s nimi už nebudu chodit na vínko a že asi vynechám i pravidelné návštěvy posilovny. Chtěla jsem se také vyhnout otázkám na svou postavu, a proto jsem své štěstí odtajnila už v sedmém týdnu,“ vysvětluje Simona.

A jak to dělají celebrity?
Některé známé tváře se se svými fanoušky podělí už o to, že na miminku „pracují“, jiné si své soukromí právem poctivě střeží. Například manželka francouzského prezidenta a také modelka a zpěvačka Carla Bruni potvrdila, že je těhotná, až měsíc a půl před porodem. Do té doby Elysejský palác na spekulace médií nereagoval. Zato zpěvačka Beyoncé nelenila a se svým rostoucím bříškem se pochlubila přímo při předávání cen MTV.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články