Kateřina Brožová: Vše je tak, jak má být

Herečka Kateřina Brožová (39) se svojí dcerou Kačenkou (5,5) žijí v domě s velkou zahradou. Sní o koních a možná i o statečných princích. Kateřina věří, že osud každého člověka je napsaný ve hvězdách.
Kateřina Brožová: Vše je tak, jak má být
Co budete dělat v létě?
Ještě nemáme nic konkrétního, ale určitě bychom chtěli nejméně na 14 dní k moři. Zdravotně se zocelit, protože Kačka přes zimu hodně stonala. Jinak budeme hodně pobývat u nás na zahradě. Máme bazén, blízko je les, koně...

Jezdíte na nich?
Kdysi jsem jezdila. U Kačenky se tomu zatím trochu bráním. O mě se rodiče báli, když jsem byla malá. Teď to chápu. Ale taky vyrazíme na koníky. Je to otázka času a možností. Většinou jsem na tom během divadelní sezony časově dost špatně, ale vždycky se snažíme, abychom našli nějaký den a někam se podívali.

Fotíte si Kačenku v akcích?
Fotím. Mám úžasný foťáček. Pořídila jsem si ixis z řady digitálů. Všechno dokumentuju. Hlavně Kačku, která roste před očima. V různých situacích, především v přírodě. To se nám líbí nejvíc.

Půjde Kačenka letos do školy?
Je říjnová. Nejdřív jsem uvažovala, že ji dám do školy letos, protože je docela šikulka. Ale radši jí dětství prodloužím. Chodí do školky v místě bydliště. Je tam spousta kroužků. Bydlíme mimo Prahu, takže s dojížděním je všechno komplikovanější. Jezdili jsme s Kačkou na balet, plánuju pro ni další aktivity. Rozhoduju se, zda pořídím domů klavír.

Hrajete na něj?
Jako dítě jsem hrála. Občas z donucení, víc mě bavili koně. Věnovala jsem se i jiným věcem. Na škole a poté v divadle jsem zjistila, že prostor pro záliby není.

Máte ráda přírodu?
Jako rybářka...

Opravdu chytáte ryby?
Byly doby, kdy jsem se tomu věnovala.

Pro ženu netradiční.
O rybářích se říká, že jsou tiší blázni, o ženských zvlášť. Ale je to úžasný relax!

Nebála jste se sama u vody?
Sama jsem nechodila. Přivedl mě k tomu táta. Pak jsem s sebou tahala přítele.

Měli trpělivost?
Docela měli pochopení. Jeden čas jsem rybaření prožívala velmi intenzivně stejně jako koně. V autě jsem vozila jezdecké boty a pruty, kdybych zastavila někde u koní nebo u vody.

Teď máte doma jiného tvorečka.
Už pět let pečuju o jiné zvířátko, které potřebuje hodně pozornosti. Jsem šťastná, že Kačenku mám. Snažím se pro ni ukrajovat čas, jak se dá.

Trávíte volné chvíle spolu?
Můžeme společně dělat spoustu věcí. Kačenka už je odrostlejší parťák.
 
Berete Kačku s sebou do divadla?
Párkrát jsem ji vzala na zkoušky. Baví ji to. Řekla bych, že je velmi muzikální a má talent pro umělecké obory. Ale uvidíme.

Chtěla jste mít holčičku?
Mně to bylo celkem jedno. Hlavně aby bylo dítě zdravé. A holčička je fajn! Ještě bychom chtěli kluka. Jestli to půjde.

Žijete s partnerem?
Jsme s Kačenkou samy.

Časopisy uvádějí jiné informace.
Bulvár vám věnuje víc pozornosti, než je zdrávo. Mnohdy i víc, než je člověk schopný sám unést. Naštěstí jsem všechno, co se o mně psalo, ustála, ale obnášelo to hodně energie a času.

Kam vás život nasměroval?
Možná jsem zkušenější. Naučila jsem se žít a postarat se o spoustu věcí sama, což mi do jisté míry i vyhovuje. Ale ve dvou se to vždycky táhne líp. Hlavně na to myslím z hlediska Kačky, z hlediska dalšího života. Ráda bych měla víc dětí. Uvidíme, jak to všechno bude. Věřím v osud.

Byla jste někdy u kartářky?
Vícekrát. Od určité doby ji nevyhledávám. Už si dokážu poradit jinak a sama.

Vyšly vám předpovědi?
Vychází. Byly situace, kdy jsem si nevěděla rady nebo mi bylo hodně těžko a výklad karet mi pomohl.

Víte, na jakém principu?
Navede vás. Hodně vychází z astrologie. Každý z nás si může podle data narození spočítat, co to pro něj znamená, jak je na tom se zdravím, čemu se má vyhnout. Nemám ji prostudovanou přesně, ale pár knih o astrologii se mi dostalo do rukou.

Zkušenosti posouvají?
Je na každém z nás, jak se dokáže třeba ve správný okamžik správně rozhodnout. To se nám podaří málokomu. A jsou věci, kterými člověk má projít. Nejde všecko dělat jenom správně a potkávat jenom pozitivní. Život je o rovnováze.

Máte raději klidnější koníčky?
Čím jsem starší, tím jsem opatrnější, protože si uvědomuju, jak si člověk může rychle ublížit. Hlavně po automobilové nehodě, kdy jsem si zlomila páteř.

Jaké to je taková vážná nehoda?
Dostala jsem smyk. Spěchala jsem a nezvládla řízení. Byl to mžik. Vzpomínám si, co bylo bezprostředně potom. Volala jsem si sanitku. Zjistili mi vážné zranění. Naštěstí můžu normálně fungovat, až na velké bolesti. S každým pohybem cítím 1. a 2. obratel.

Věříte na posmrtnou existenci?
Věřím v boha a v to, že tady nejsme jenom určitý čas. Ale ten, který teď vnímáme, je strašně rychlý a krátký.

Představíte si život bez dětí?
Přála jsem si mít tři děti. Jsem jedináček a moje potřeba větší rodiny byla vždycky velmi silná. V manželství se mi to nepoštěstilo. Částečnou kompenzací je moje profese, která nabízí spoustu netradičních zážitků.

Máte paní na výpomoc?
Samozřejmě. Moje pracovní vytížení je nepravidelné. Na druhou stranu se musím víc otáčet, abych jí mohla zaplatit.

Kačenka byla vymodlené dítě?
Když jsem si řekla: Tak a teď chci dítě, nešlo to. Tak to bývá. Ve chvíli, kdy jsem se na početí přestala soustřeďovat, otěhotněla jsem. Mezitím uběhly asi dva roky. Časem jsem došla k názoru, že v životě ženy je dáno, kdy a kolik dětí má mít. My si říkáme: Teď to nejde. A ono to nejde, protože to třeba ještě nemá být.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články