Jste těhotná, tak plaťte! Co je a co není nadstandard?

Čeká vás teď řada vyšetření, a ačkoli většinu platí pojišťovna, některé si v rámci nadstandardu musíte zaplatit sama. Prvotrimestrální screening, 3D obrázek miminka, individuální přístup – co z toho se vyplatí, co ne a proč si dát pozor na tzv. těhotenské balíčky? Inspirujte se!
Jste těhotná, tak plaťte! Co je a co není nadstandard?

Se svým gynekologem jsem se rozešla právě kvůli péči v těhotenství. Věděla jsem, že po odborné stránce je dobrý, v osobním přístupu k budoucím matkám však měl mezery. Kromě toho, že poněkud arogantně zlehčoval jakékoli potíže a nic nevysvětloval Bolí vás břicho? A co byste v těhotenství chtěla?), dokázal na obavách i vydělávat.

Jakmile v ordinaci potvrdili, že čekám dítě, začali mi vnucovat těhotenský balíček s různými nadstandardními vyšetřeními a službami od prvního trimestru až do porodu.

Mimoděložní těhotenství: Co vás čeká a nemine a jaké jsou příznaky

Mimoděložní těhotenství: Co vás čeká a nemine a jaké jsou příznaky

Že prý je to pojistka té nejlepší možné péče, zněla nátlaková politika ordinace. Nezaplatit jsem si netroufl a a teprve později zjistila, že kromě prvotrimestrálního screeningu, který bych si připlatila v každém případě, jsem za svých několik tisíc dostala navíc vitaminy, pár letáků o kojení, fotku ze 3D ultrazvuku a asi padesátku dalších ultrazvukových snímků, na nichž bych dnes nerozeznala, jestli je tam naše miminko, nebo moje ledvina.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články