Maminka.czKojenec

Jak zabavit miminko aneb co dělat, když se miminko „nudí“?

Tereza Víchová 18.  11.  2016
Hračku miminko zatím neudrží, a dokonce ji ještě špatně vidí. Ale odložený v postýlce váš malý nespavec pochopitelně sám být nechce. Nakrmený, přebalený, pochovaný, ale co s ním můžete dělat dál?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vždycky jsem tiše obdivovala hodná miminka, která – odložená v kočárcích, na dekách či pod hrazdičkou – ležela a rozhlížela se po světě. První tři měsíce byly v tomhle ohledu nejkrušnější především s prvorozeným synem. Zabralo věčné nošení, odložit na záda byla záruka řevu, pokud zrovna nespal. Co všechno můžete vyzkoušet, abyste své děťátko zabavila?

Mateřská dovolená 2017 – vše, co potřebujete vědět

Užijte si kojení společně

Že je kojení „jídlo“, je jasné. První týdny života dítěte je ale blízkost mámy nejdůležitější věcí v obrovském neznámém světě. Nepočítejte tedy, jak dlouho je dítě u prsu, ale pořiďte si kojicí polštář, najděte si oblíbenou polohu a máte zaručeno, že během kojení třeba v klidu zkouknete oblíbenou detektivku. Nenásilně také podpoříte hladký rozjezd laktace.

TIP NA VIDEO: Zdají se kojencům sny? Podívejte se na video a zjistěte to.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Miminko, Kojenec, Lucie Hladká, Jak, Kontrast, Skvělá zábava, Mimi, Kojicí polštář, Lehátko, Hrudní kost, Prvorozený syn, Lucie Hladké, Vzájemné pouto, Rodinný příslušník, Ramínko, Kontrastní barva, Hrudní koš, Výměna, Masírování, Nejmladší syn, Žába, Mámin hlas, Nejdůležitější věc