Jak vybrat školní batoh, aby opravdu dlouho vydržel

Koupě školního batohu bývá většinou výrazným výdajem v rodinném rozpočtu. Právem tedy očekáváme, že něco vydrží. Pojďte se s námi podívat, jak vybrat takový batoh, který bude vaší ratolesti sloužit alespoň 3 roky.
Jak vybrat školní batoh, aby opravdu dlouho vydržel

Zádová výztuha? Batoh se bude skvěle nosit

Aby vaše dítě školní batoh dlouho a rádo používalo, je třeba, aby na zádech perfektně seděl a neškodil jim. K tomu dopomůže několik prvků. Nejdůležitějším z jich jsou samozřejmě ergonomická výztuha zádové části, kvalitní hliníkový rám a polstrované ramenní popruhy široké ideálně 4 centimetry. Existují ale i další vychytávky, které udrží záda v pohodě i přes jejich každodenní zatěžování. Mezi nimi vyčnívá hlavně hrudní pás, který váhu rozloží rovnoměrně po celých zádech.

Materiál a zipy – jejich kvalita rozhodne

Pokud hledáte batoh, který dlouho vydrží, obloukem se vyhněte těm z tržnice. Může se stát, že taška bude nějakou dobu fungovat tak, jak má (pokud zcela odhlédneme od zdravých zad dítěte). Je ovšem jen otázkou času, kdy se prodře, roztrhne nebo se jí rozjede zip. Vybírejte proto pouze kvalitní školní tašky, které prošly zátěžovými testy. U nich si můžete být jisti, že budou sloužit celé roky.

Drobnosti, které prodlouží životnost batohu

Jak dlouho bude batoh funkční? O tom rozhodují i zdánlivé drobnosti. Jednou z nich je impregnace z výroby. V případě, že pořídíte batoh chráněný proti povětrnostním vlivům, vydrží jeho materiál i tvar delší dobu. Jestli impregnace chybí, můžete ji v případě nutnosti jednoduše nahradit speciální pláštěnkou.

TIP: Zajímejte se také o to, zda má budoucí batoh vašeho školáka pevné dno. Tento prvek pomůže hned dvakrát. Jednak zamezí prošoupání ve spodní části tašky, jednak jí nedovolí se při položení na zem překlopit. Taška tak zůstane dlouho jako nová.

Design batohu hraje roli především pro děti

Při pořizování batohu myslete především na vaši ratolest, která jej bude dennodenně nosit na zádech. Určitě nekupujte model, který by se dítěti vysloveně nelíbil, a to ani v případě, že by byl vyrobený z kvalitního materiálu a na zádech seděl přímo dokonale. Na druhou stranu se nenechte přemluvit ani ke koupi batohu s obrázky z filmů. Ty jsou sice IN v momentě nákupu, ale za pár týdnů vyjdou z módy. 

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články