Jak přičarovat miminko?

Nejste fandou Saxany ani Harryho Pottera, magii obecně nevěříte, a přesto byste se upsala čertu, aby vám pomohl k vlastnímu děťátku? Pohádkové čáry máry nejspíš nepomohou, ale něco „mezi nebem a zemí“ přece jen funguje.
Jak přičarovat miminko?

Mávnutí kouzelnou hůlkou umělého oplodnění totiž není jediným řešením, ale přes veškerá nepříjemná opatření je paradoxně cestou nejpohodlnější. Naproti tomu alternativní postupy léčby, které vyžadují nejen vlastní tělesnou, ale i duševní aktivitu, navíc často přinášejí i bonus v podobě sebepoznání.

Dítě čekalo na štěstí
„Marná touha po miminku mě ničila, místo těhotenských nevolností mi osmadvacetidenní interval přinášel deprese. Manželstvím cloumala krize, partner se mi měnil před očima a já jemu zřejmě taky. Nakonec jsme po čtvrtém nepodařeném pokusu IVF, který nás vysál finančně i citově, oba zjistili, že už se dál nezvládneme těšit a pak truchlit, že už nemáme sílu podnikat vůbec nic, že už hlavně nechceme být spolu,“ vzpomíná Martina, které její problém s otěhotněním změnil život od základů. Jako by prý někdo vyslovil zaklínadlo, najedou jí docvaklo, že až dosud žila v omylu – příliš racionální partner, výkonnostní životní styl, byznyszaměstnání, studící stejně jako mince. Po hořkém rozchodu přišla úleva, tvůrčí práce, nová láska, radost ze sebe a nakonec i malá Amálka. „Naše holčička si zkrátka počkala, až budu opravdu šťastná.“

Vyladit tělo, duši, mysl
Moudro typu „Všechno zlé je pro něco dobré“ určitě nikomu, koho ono zlé provází už řadu let, rány nezahojí. Přesto je příběh Martiny i mnoha dalších potvrzuje. Eliška svůj smutek a stres z marných pokusů otěhotnět léčila tím, že kolotoč svých převážně pracovních aktivit roztáčela stále rychleji. Byla vyčerpanější a pesimističtější, protože místo aby se jí hlava pročistila, jen se víc zatočila. „Naštěstí jsem těsně před kolapsem potkala jógu. Netušila jsem, že by mně, temperamentnímu tvoru, mohla pomoci. Nejen že mě cvičení nenudilo, ale pustilo mě mnohem víc k sobě než bungee jumping. Dneska se těším, až jednou do jógy zasvětím i našeho Tadeáše.“ Na její všemocnou sílu prý přesto Eliška nevěří. V rámci svých ozdravných aktivit totiž vyzkoušela i bylinky dle receptur tradiční čínské medicíny a meditace. „Nevím, co konkrétně mi pomohlo k Tadeáškovi, ale určitě jsem se měla zklidnit a vyladit. A to se asi povedlo.“

Kdo okusil, potvrdí, že pravidelným cvičením jógy se stimuluje ovulace a tvorba spermií i činnost vnitřních orgánů, kterých se běžná cvičení nedotknou, zlepšuje se svalové napětí, organismus se lépe zbavuje toxických látek, snižuje se stres, zlepšuje kvalita spánku, stoupá sexuální výkonnost. Komu jóga nekápne do noty, může zkusit bioenergetická cvičení, akupunkturu, akupresuru nebo taneční psychoterapii, která tělo rozpohybuje, osvobodí potlačované emoce, a navíc vám pomůže vnímat tělo pozitivně, a ne jako příčinu problému.

Dát věci do pořádku
Schopnost otěhotnět je sice především biologickou záležitostí, ale mnohé páry už samy na sobě poznaly, že právě tzv. idiopatická neplodnost, tedy z neznámých příčin, měla své důvody v nevědomých psychických blocích. Mohou to být staré, dávno „zazděné“ traumatické zážitky, křivdy, nevyřešené spory s blízkou osobou, nevhodné vzorce vnímání a řešení problémů, které se v rodě dědí z generace na generaci. Pavlína pomocí kineziologie přerušila „prokletí“ v podobě potratů, komplikovaných těhotenství a vrozených vad. Metoda One Brain jí pomohla odkrýt problém a zrušit blok, který jí bránil v otěhotnění. „Po 14 letech léčby všeho druhu, kdy jsem vlastně už nedoufala, ale spíš jen ze setrvačnosti poznávala různé terapie, se to povedlo. Kdybych tenkrát věděla o těchto alternativách, určitě bych je zkusila ještě před umělým oplodněním.“ K odstranění dědičných zátěží pomáhá i psychoterapie pomocí rodinných konstelací, klasická homeopatie a její tzv. miasmatické čištění.

Vliv hvězd
Umíte si spočítat plodné dny? Kromě výpočtu podle ovulace existuje ještě metoda, kterou obvykle příručky o těhotenství neuvádějí. Je totiž astrologická a zakládá se na poznatku, že žena je plodná v té fázi měsíce, ve které se narodila. Přesný den a hodinu je možné vypočítat pomocí data, hodiny a místa narození. Metodu slovenského lékaře a astrologa Eugena Jonáše rozšířil a u nás uvedl do praxe astrolog ing. Josef Kulovaný.

Udělám cokoli…
Jestli vás cesta za děťátkem povede k babce kořenářce, k rodinné psychoterapii, k prodavači léčivých kamenů (plodnost podporuje např. růženín nebo topaz) nebo do lázní a k sošce malého Františka, abyste pohladila palec jeho levé nohy, a pojistila si tak brzké otěhotnění, jděte po ní. I kdyby k vám doléhaly pochybující hlasy okolí. Cokoli, co pomůže zlepšit vaši tělesnou i duševní kondici a přinese vám radost v jinak spíš smutném období, je dovoleno. Možná vás překvapí, že takový názor mají i mnozí gynekologové z oblasti asistované reprodukce. Ti rozumní vám nebudou bránit v jakékoli alternativní metodě, která vám zdravotně neublíží, a naopak podpoří vaši harmonii. A jak tyto osvícené poznáte? Netajte před nimi své mimi aktivity. Jejich reakce pro vás bude spolehlivým kompasem na křižovatce mezi jednotlivými centry asistované reprodukce.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články