Maminka.czŠátkování

Jak obléknout miminko v létě do nosítka? Klidně stačí jedna vrstva

Markéta Novák Matějková 30.  5.  2017
Parné počasí už udeřilo plnou silou a spousta maminek, které nosí své dítě v nosítku nebo šátku, řeší, jak do teplého počasí vhodně obléknout svého drobečka. Poradíme vám.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ze své vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem vždy měla tendenci obléknout své děti spíše více než méně. Jak jsem se ale dozvěděla od Niny Garden, autorky českého nostíka Garden Carrier a jedné ze zakladatelek Kurzovny, v rámci které organizuje kurzy šátkování a nošení dětí, nejsem sama. Mnoho rodičů má totiž tendenci obléknout spíše více než méně.

„V létě oblékáme sebe i miminko tak, aby nám bylo příjemně.  V teplém počasí postačí jedna vrstva oblečení, pro vyšší komfort volíme funkční materiály, například bambus nebo merino vlnu s hedvábím.

Nošení dětí: Nosítko, nebo raději šátek? Jak to vidí fyzioterapeutka

Nožky můžeme nechat bosé, případně s ponožkami nebo lehkými (opět např. bambusovými) tepláčky/legínami. Výborným doplňkem jsou návleky, které můžete dítěti navléknout na nožku od chodidla až po zadeček, aniž byste ho museli z nosítka vyndávat.

Ve slunečném počasí doporučujeme dodržovat běžné zásady slunění malých dětí - pokrývka hlavy a ochrana částí, které jsou slunci vystaveny, případně ochranný faktor, vyvarovat se přímému polednímu slunci a doplňovat tekutiny,“ říká Nina Garden.

Témata: Miminko, Šátkování, nošení dětí, Nina, Pokrývka hlavy, Popruh, Ochrana, Carrie, Váza, Kolekce, Funkční materiál, Fyzioterapeutka, Propagátorka, Nošení, Ochranný faktor, Merino, Klid, Slunečné počasí, Let, Kokos, Ergonomické nosítko, Prcek, Vrstva oblečení, Jak, Jed