Jak naučit děti oblékat? Chce to pevné nervy

Poučky jsou hezká věc. Podle nich by se dítě mělo samostatně obléknout už ve třech letech. Někdy si říkám, kdo taková pravidla vytváří, protože jen málokteré dítko to skutečně v tak nízkém věku zvládne. Dá se s malými paličáky trochu pohnout? Zkuste naše tipy.
Jak naučit děti oblékat? Chce to pevné nervy

U nás doma je všechno trochu naruby. Takže oblékání mnohem lépe zvládal mladší, ještě ani ne tříletý syn, zatímco ten starší se nechal obskakovat a neprojevil sebemenší ochotu a vůli naučit se natáhnout alespoň tepláky. Nerada na děti vyvíjím nepříjemný nátlak. Když jsem tedy viděla, že opět nepochodím, oblékla jsem ho a bylo! 

Hysterický pláč při oblékání

Hysterický pláč při oblékání



Jenže pak si mě vzala „na kobereček“ jeho paní učitelka ve školce. Poprosila mě, jestli bychom oblékání mohli trochu trénovat, protože ani jeden ze synů prý nespolupracuje. Styděla jsem se, přiznávám. A tak jsem oběma pak vysvětlila, že paní učitelka má ve třídě spoustu dětí a že není možné, aby každého oblékala extra. Doma jsme pak natrénovali nácvik každé vrstvy a světe, div se, druhý den už mi paní učitelka hlásila, že se stal zázrak a že se oba kluci oblékli sami. Zdá se, že si to zlobílci vzali k srdci a že moje promluva zafungovala. Když jsem o tom diskutovala s kamarádkami, dozvěděla jsem se ještě další osvědčené triky, jak zkrotit malé lenochy. 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články