Hrníčkový cheesecake

K nedělní odpolední kávě nebo k lehké večeři můžete upéct tenhle rychlý a moc dobrý dezertík. Příprava je jednoduchá, takže můžete nechat děti, aby míchaly, což je jejich oblíbená činnost. Také plnění hrníčků hravě zvládnou. Z pečení se tak může stát příjemná zábava.
Hrníčkový cheesecake

Suroviny:

• 1 kostka tvarohu

• 1 kelímek smetany

• 2 vejce

• 50 g hnědého cukru

• 1 sáček vanilkového cukru

• hrst sušených meruněk nakrájených na drobné kousky

• hrst nadrobno nasekaných oříšků na ozdobu

• moučkový cukr na posypání

• máslo na vymazání hrnků

Postup:

Nejdříve vymažte máslem 4 hrnky vhodné pro pečení v troubě a rozehřejte troubu na 180 stupňů. Do hlubší mísy dejte tvaroh, smetanu, vejce, kousky sušených meruněk, cukr a vanilkový cukr a všechno dobře promíchejte elektrickým ručním mixérem. Vzniklou směs vlijte do dvou třetin každého hrnku. Následně posypte nadrobno nasekanými oříšky a nechte v rozehřáté troubě péct po dobu asi 30 minut, než cheesecaky svrchu chytnou zlatavou barvu. Podávejte vychlazené, posypané moučkovým cukrem.

Tip! Místo sušených meruněk lze použít také čerstvé. Ještě lépe chutná tento lahodný dezert s višněmi.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články