Hračky místo rodičů? Vybírejte takové, které mohou dítě něco naučit

Plyšáci mluví, dětskou knížku si můžete koupit v podobě tabletu, houpátka i blikají a hrají, hudební nástroje vydávají zvuk samy o sobě. Zvýší ale chytré hračky inteligenci vašeho dítěte?
Hračky místo rodičů? Vybírejte takové, které mohou dítě něco naučit

EFEKTIVNÍ HRANÍ

Žijeme v digitální době a podle toho také vypadá většina hraček. Ty bez dalších funkcí děti vnímají jako obyčejné, nezajímavé. Kamarádčin dvouletý syn po rozbalení vánočního dárku začal s plyšovou sovou třást a bouchat ji do břicha, aby ji spustil. Marně, byla jen plyšová, a tak ho nebavila.

Podívejte se, jak to vypadá v hračkářství Hamleys

Děti se učí nápodobou a zkušeností. Všimněte si, jak zacházejí s novou hračkou. Postupně ji prozkoumají a pak si vytvoří vlastní hru. Autíčko jezdí po zemi i po nábytku, garáž se stává domem pro auta i panáčky, vařečkou lze umíchat jídlo v kastrůlku, použít ji při stavbě bunkru nebo jako mikrofon.

I ten nejobyčejnější předmět rozehraje dětskou fantazii, pokud ji necháme pracovat. Proto je tak důležité nechat děti si hrát a zároveň si také s nimi hrát, ukazujeme jim tak nové možnosti a vracíme je zpět do reality. Klademe jim otázky a pomáháme jim s odpověďmi.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články