Maminka.czPraktické rady

GALERIE: Úžasné kostýmy pro děti na karneval, které zvládnete doma. Inspirujte se!

Karnevalová sezona začíná. Že nevíte, jakou masku pro děti pořídit? Pokud jste trochu zručná a máte doma zbytky látek, knoflíky, kartonové krabice a barvy na textil, můžete vytvořit pro své zlatíčko nezapomenutelný kostým.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V jakém převleku si vaše ratolest přeje vyrazit na karneval nebo maškarní rej do školky? Můj syn si vždy na karneval vybral obleček podle svého gusta – obvykle to byli Spider-Man nebo Hulk. A těžko mu to můžete vyčítat, každý kluk by přece chtěl být Spider-Man nebo Hulk! Jenže pak na karnevalu pobíhalo deset Spider-Manů, a když došlo na vyhodnocení masek, Spider-Man mezi nimi logicky nebyl.

VIDEO: Dílnička: Vyrobte si originální masopustní masku

Tehdy se syn zamyslel a v touze po výhře kývl na můj nápad, že něco vytvoříme doma. Z papírových krabic jsme dali dohromady Večerníčka a jeho auto a z novin vytvořili čepici. Šikovný tatínek na auto dokonce přidělal blikající světýlka. Syn vyhrál s originální maskou všechny karnevaly a byl spokojený.

Zkrátka jste-li trochu šikovná a máte-li na to čas, takový domácí maškarní kostým vůbec nemusí být špatný a do jeho výroby můžete zapojit i své nejmenší. Nechte se inspirovat fotografiemi v galerii a pusťte se do toho. Originální karnevalový kostým či masku užije dítko nejen v období masopustu.

Co potřebujete k vyrábění kostýmů?

Obvykle stačí málo: zbytky látek, krepový papír, staré krabice, vata, tvrdé čtvrtky,  ruličky od toaletního papíru, lepidlo, nůžky, hromada barev (temperové, fixy...), jehla a nit. Hodit se mohou i barvy ve spreji.

Chce to ještě šikovnou maminku nebo tatínka a pak inspiraci. Třeba v naší fotogalerii. Popis ke kostýmu najdete vždy u dané fotografie.

Témata: Děti, Galerie, Praktické rady, Hračky pro děti, Naše tipy, Tvoření, masopust, Za zábavou, daně, Kostým, Toaletní papír, Foto, Večerníček, Koblih, Hulk, Barva, Obleček, Karneval, Kost, Koš, Látka, Textil, Spiderman, Kos, Šikovný tatínek, Hračky na Heureka.cz