Festival vědy pro děti

Zkouška odvahy, molekulární kuchyně, ale i chemické pokusy či forenzní laboratoř – to všechno na vás čeká na Festivalu vědy, který bude v pražském Obchodním centru Šestka probíhat od 24. ledna do 16. února.
Festival vědy pro děti

Malé slečny si mohou vyrobit osobní parfém, budoucí vědci zkusí sejmout otisky prstů i izolovat své DNA a kuchtíci se pokusí připravit molekulární drink, kaviár nebo zmrzlinu z tekutého dusíku. Připraveny jsou i různé výstavy představující vědu v úplně jiném světle – expozice fotografií s názvem Věda je krásná, výstava bezobratlých živočichů, chemických sestav či geologické vitríny s kameny, horninami a minerály. Kromě stálých expozic pak bude od čtvrtka do neděle možnost podívat se do mikroskopu na běžné i méně obvyklé preparáty a prohlédnout si výstavu mikrofotografií. V sobotu a neděli od 10.30 do 17.30 budou pod vedením studentů a profesorů z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze probíhat pokusy a workshopy rozličných vědních oborů. Molekulární bar bude otevřen každou sobotu a forenzní laboratoř pak v neděli. Na biologicko-chemickém stanovišti se bude kouzlit se zlatem a zájemci uvidí, i jak se vyrábí zubní pasta pro slony nebo si zkusí udělat chemikovu zahrádku. Se studenty geologie se podíváte do pravěku. Budete si moci složit kostru ichtyosaura a o víkendu 1. a 2. února a pak 15. a 16. února proběhne odlévání trilobitů.

Celý festival je přístupný samozřejmě zdarma, více informací a přesný program na www.oc-sestka.cz/akce-a-tipy/akce-centra/festival-vedy.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články