Dvojčata: Půlroční plazivci

Holčičky se mají k světu, předhánějí se v pokrocích, celkem úspěšně bojují s věčnými rýmami, kašly a průjmy, ale maminka Veronika je před kolapsem.
Dvojčata: Půlroční plazivci

Všechno by šlo s přicházejícím jarem hladce, kdyby o dva roky starší bráška Šimon nepřivezl z pánské jízdy s tátou střevní chřipku, která nakonec převálcovala celou rodinu, včetně skoro půlročních holčiček. Ty se naštěstí za pár dní z nejhoršího vyklubaly, stejně jako bráška, zato maminka si musela pro pomoc k odborníkovi. Nastřádala se v ní únava ze všech zdravotních problémů.

„Jste těsně před kolapsem,“ konstatoval lékař a přidal radu skutečně nad zlato: „Potřebujete se pořádně vyspat, alespoň 14 dní v kuse.“ Ale protože v lékárně žádný takový předpis nepřijímají, musela Veronika zatnout zuby a vystačit si se spánkem přerušovaným po 20 minutách. „Modlila jsem se, aby se holky neopičily po bráškovi, který toho skutečně v prvním roce moc nenaspal. Nastartovat další síly mi pomohli fyzioterapeut, kadeřnice a pedikérka. A jedu zase dál.“

Válením sudů a plazením vpřed!
Přestože každé onemocnění trošku brzdí pokrok ve vývoji, Agátka i Beáta si vedou dobře. Smířily se už s různorodým příkrmovým jídelníčkem (minulý měsíc dobrotu ze lžičky ještě nechtěly ani ochutnat) a začaly předvádět své sportovní nadání. Původně akčnější Agáta prý ale trošku leniví, a tak ji Beáta hravě předhonila v převracení ze zad na bříško i opačně, ve válení sudů, a dokonce i v prvních pokusech o plazení.

Převzato z časopisu Betynka.  

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články