Do pohoří Ydykseb i na letní olympijské hry s tábory s angličtinou

Letní tábory s angličtinou letos zahrají na českou, anglickou i slovenskou strunu.
Do pohoří Ydykseb i na letní olympijské hry s tábory s angličtinou

Pobytový tábor v nové lokalitě Dolního Dvora v Krkonoších se ponese v duchu expedice Apalucha, příměstské tábory ožijí letními londýnskými olympijskými hrami a pravé multilingvní prostředí obohatí děti ze Slovenska.

Tábory povedou zkušení čeští vedoucí spolu s kvalifikovanými rodilými mluvčími. Přihlásit se mohou děti od 5 do 12 let.

A jak vůbec takové jazykové tábory s rodilými mluvčími probíhají? „Rozhodně nejde o žádné biflování slovíček. Naopak. Hry a zábavné aktivity provázejí celý tábor a rodilí mluvčí do nich angličtinu přirozeně zakomponují,“ vysvětluje Marek Kadlec, ředitel společnosti Wattsenglish, a pokračuje: „Děti si tímto způsobem řeč velmi snadno osvojí, protože nevnímají, že jde o nějakou výuku. Cizí jazyk je pro ně zkrátka jedna z her, dokonce i velmi napínavá, protože se s ní až tak běžně nesetkávají.“ Společnost Wattsenglish pořádá týdenní pobytové tábory, ale také tábory příměstské, kdy se děti každý večer vracejí domů. Kromě rodilých mluvčích se o děti starají i zkušení čeští vedoucí, kteří mají na starosti vždy maximálně 8 dětí najednou.

Po stopách expedice Apalucha
Novým útočištěm pobytových táborů se letos stane Hotel U Zvonu v Dolním Dvoře v Krkonoších. „V této krásné lokalitě se natáčela slavná komedie S tebou mě baví svět. My jsme se tímto kouzelným filmem nechali inspirovat a program jsme postavili na známých výrocích,“ poodhaluje náplň táborů metodička Michaela Pavlátová z Wattsenglish. Na děti tak čeká například výprava po stopách Yettiho nebo Punská válka. Letos se na tábory chystají i děti ze Slovenska. „Mnoho dnešních dětí slovenštině příliš nerozumí, je to pro ně skoro stejně cizí jazyk jako angličtina. Čím více se s ní budou setkávat, tím lépe,“ vysvětluje Marek Kadlec. Na pobytové tábory se mohou přihlásit holky a kluci ve věku od 6 do 12 let.

Londýnské olympijské hry v českých školkách
Příměstské tábory se budou konat ve 20 městech po celé České republice. Jsou určené pro děti od 5 do 10 let a opět budou probíhat pod vedením českých vedoucích spolu s rodilými mluvčími. „Olympijské hry v Londýně nám umožnily hezky propojit atraktivní program se zajímavostmi z Británie a jejího hlavního města,“ říká Michaela Pavlátová a dodává: „S dětmi budeme cestovat z minulosti do současnosti, postavíme si vlastní olympijskou vesničku a po sportovních kláních si ukuchtíme něco zdravého k snědku.“ Z příměstských táborů se děti každý den vracejí domů, takže si je užijí i největší stýskavci.

Více informací a online přihlášku najdete na: www.wattsenglish.com

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články