Maminka.czTěhotenství

Divoké sny v těhotenství. Co nám prozrazují?

Veronika Vlachová 6.  6.  2017
Dítě se třema očima nebo sex s Bradem Pittem. V těhotenství sníme asi nejvíc ve svém životě. Vypovídají naše bizarní, intenzivní, sexuální nebo někdy až hororové sny o něčem?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přelom v životě

Ve své podstatě není divu, že právě během těhotenství máme pocit, že se nám zdá nejvíce snů v životě. Těhotenství totiž představuje pro ženu začátek doposud nezažitého životního období a nové životní role, což má za následek silný vliv na psychiku. „Ale jsou to i fyziologické vlivy,“ doplňuje psycholožka a autorka knihy Sny jako zdroj sebepoznání, Marta Helingerová. 

Co znamenají noční můry a živé sny v těhotenství?


„Díky vyšší hladině progesteronu, lehčímu spánku a častému buzení si tak nastávající maminky pamatují a vybavují více snů.“ Nové etapy plné mateřství a velkých životních změn se bojíme, ale zároveň se na ni těšíme nebo ji dopředu analyzujeme. A to vše se odráží v našem snovém vědomí, které může za naše snění během spánku. 

Témata: Těhotenství, Porod, Časopis Maminka, Tipy a rady v těhotenství, Od těhotenství k porodu, Sny, Životní období, Životní situace, Ženské tělo, Budoucí maminka, Mučení, Podvědomí, Fík, Časté buzení, Dobrý nápad, Oceán, Rostoucí děloha, Snění, Zápisky, Buzení, Ponaučení, Fikce, Fantazie, Noční děs, Okolní orgán