Dětský pokojíček: Místo na hraní, spaní, psaní

Máte nejvyšší čas zkrotit hračky v dětském pokojíčku. Musíte vymyslet místo, kde si váš prvňáček osedlá správnou židli a napíše svá první úhledná písmenka.
Dětský pokojíček: Místo na hraní, spaní, psaní

Malý pokojíček, do kterého se vám zatím sotva vešly hračky, by se teď měl proměnit. Základem by měly být tři zóny, taková 3S. Smích, spánek, studium.

Smíchem by měla být naplněna hrací zóna. Volný prostor, kde se můžou školáci odtrhnout od učení, jezdit s auty, skládat lego a učit panenky abecedu. Do ní pak směřujeme skříňky a koše plné hraček. Sem patří koberec, veselé tapety i barevný bunkr.

Spánkem by měly děti načerpat hromadu energie do nového školního dne. Před spaním se vyvarujte zbytečných ruchů, a tak neplňte zorné pole a poličky v bezprostřední blízkosti hračkami. Volte klidnější barvy a nebojte se i tmavších odstínů.

Studování začne dětem postupně zabírat čím dál víc času. Pracovní místo by mělo být pohodlné a pokud možno by mělo růst s dítětem. Nemělo by odvádět pozornost od učení, ale dát mu dost prostoru na všechno, co učení a psaní domácích úkolů vyžaduje.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články