Solnička a pepřenka
Solnička a pepřenka se vám už nikdy nebude ucpávat, stačí do solničky vložit několik zrnek rýže a do pepřenky zrnko hrachu.
Formičky
Proč používat formičky na pečení jen jednou v roce na Vánoce? Můžete je přeci používat po celý rok k vykrajování salámu, sýru a chleba a dělat pěkné obložené chlebíčky, které vaše děti jistě ocení!
Zavařovací sklenice
Sklenice se zavařeninami půjdou snadno otevřít, pokud je ponoříte i s víčkem do horké vody. Po chvíli půjde s víčkem snadno otočit.
Trojobal
Místo klasické přípravy trojobalu použijeme tentokrát igelitové sáčky. Do každého zvlášť dáme strouhanku, vejce a mouku. Pak obalujeme tak, že každý kus hodíme do pytlíku a protřepeme. Hodí se hlavně na menší suroviny - květák, žampióny. Budou tak dokonale obalené a my nebudeme mít upatlané ruce a špinavé nádobí.
Sklenice
Než nalijete horký nápoj do sklenice, vložte předtím do ní nerezovou lžičku, sklenice pak nepraskne.
Bezproblémové pečení
Aby trouba nepřipalovala pokrmy zespodu, dejte na dno trouby plech a na něj nasypte tři hrstky soli. Na plech se solí pak položte samotný plech s buchtami či masem. Jestliže trouba připaluje seshora, položte na její dno kastrůlek s vodou.
Uskladnění cibule
Aby cibule při delším skladování nezačala klíčit, vložíme do nádoby, ve které ji skladujeme, krajíček tvrdého chleba nebo jednu housku.
Sušené houby
Při uskladňování sušených hub přidáme pár kuliček celého pepře, nebudou se tak kazit.
Rajčatový protlak
Nespotřebovaný rajčatový protlak uchováme tak, že ho dáme do sklenice, posypeme solí, zalijeme rostlinným olejem a dáme do lednice. Prodloužíme jeho trvanlivost a uchráníme ho tak před plísní.
Zelené natě
Zelené bylinky jako pažitku a petrželka pokrájíme najemno, vložíme do tvořítek na led a zalijeme vodu. Pak je dáme do mrazničky, kde nám vydrží dlouho dobu a budou lehce připravené k použití.