Co s nimi, když prší...

Větě „Mami, já se nudím“ budiž u vás doma vstup zakázán!
Co s nimi, když prší...
Radka Buriánková, maminka 5leté dcery Terezky, bere puštění televize jako poslední zoufalou variantu. „Osvědčilo se mi skladovat doma všelijaké staré krabice a papíry, které jsme, když bylo nejhůř, mohly vytáhnout. Terezka se dokonce někdy ptá: „Mami, a kdy zas bude ošklivě?“ Má totiž jistotu, že se jí budu věnovat.
 
Klepněte pro větší obrázek 
Radka Buriánková s dcerou Terezkou
 
Několik Radčiných postřehů pro maminky
1. Než se pustíte s dětmi do práce, ukažte jim věc, kterou chcete zhotovit, a rozdělte úkoly. Budou mít pocit, že jejich práce je velmi důležitá a bude je to i déle bavit!
 
2. Nechte děti pracovat samostatně a jen dohlížejte, aby se jim nic nepřihodilo anebo abyste byla po ruce, kdyby si nevěděly rady.
 
3. Pokud se jim něco nepovede, svět se nezboří! Vysvětlete jim, že je to i tak moc hezké nebo, pokud budou mít ještě chuť, než si mohou vše vyrobit znovu.
 
4. Nezapomeňte, že bezpečí dětí je to nejdůležitější – proto pozor na nebezpečná lepidla, ostré nůžky a pošťuchování při práci.
 
5. Jestliže už práce děti nebaví, odložte ji a později se k ní vraťte a dokončete. Budete-li mrňouse do výroby nutit, nesoustředí se a práce je přestane bavit! Ale na druhou stranu po pauze na dokončení trvejte. Dítě si potřebuje uvědomit a zažít, že není těžké něco začít, ale dotáhnout až dokonce.
 
Moje první akvárium
Kufřík plný mořských potvůrek už má Terezka v pokojíku. Každé ráno rybičky přepočítává ,a pokud se jí zdá, že by se tam ještě nějaká vešla, tak ji honem vystřihne. Máme tak v zásobě už víc než 20 ryb.

Co všechno se hodí?
1. Určitě budete potřebovat papírové víko od krabice, nůžky, barevný vlnitý papír, lepidlo, popřípadě pastelky (pokud si budete rybičky malovat a ne vystřihovat), dále pak mušličky, kamínky, písek a provázek.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
2. Spodní část víka polepte modrým vlnitým papírem, na spodní část vystřihněte travičku podle vaší fantazie a také ji nalepte.
Pro maminky: Tady dětem pomozte, je totiž lepší nanést více lepidla a dobře přimáčknout. Chvíli to potrvá, než lepidlo zaschne.

3. Na delší spodní bok víka naneste větší množství lepidla a do něj postupně přidávejte písek, kamínky, mušličky, sušenou trávu apod. Nakonec nakreslete nebo vystřihněte rybičky – ty můžete nalepit, nebo přivázat za provázek. Chcete-li mít akvárium na cesty, nezapomeňte ho opatřit uchem z režného provázku.
 
Klepněte pro větší obrázekTip pro větší děti:
Umíte-li si už nakreslit kraba nebo mořskou hvězdici, můžete je do vašeho akvária taky přidělat. Určitě se vám tam vejde i žralok nebo delfín!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články