Číst dětem je potřeba, záleží ale na tom, z čeho jim čtete!

Školáci za sebou mají už měsíc ve školní lavici. Informace se na ně jen hrnou, jsou vystaveni nejrůznějším novinkám. Zkuste jim pomoci se v novém prostředí trochu lépe vyznat. Pomocníkem vám přitom mohou být knihy, ve kterých si můžete listovat společně.
Číst dětem je potřeba, záleží ale na tom, z čeho jim čtete!

Popletená abeceda

Když je legrace, jde každé učení lehce. Ani s abecedou nebudou mít prvňáčci potíž. Stačí se zapojit do pátrání po chybách v popletených básničkách Zuzany Pospíšilové a roztomile bláznivých ilustracích Markéty Vydrové. Děti se hravou formou seznámí s písmenky, zdokonalí svoji slovní zásobu a vytříbí smysl pro humor.

Klepněte pro větší obrázek

Já věřím

Kniha vás zavede v rozhovoru otce s dcerou do silného příběhu malého chlapce Petra, který se cítí osamělý, protože nemá žádné kamarády. Má ale svůj plán – staví si vesmírnou loď, kterou chce odletět do nového světa, kde by našel přátelství a štěstí. Jeho pocit, že je sám, zatím dokáže změnit jen slunce, které se zdá být jeho jediným skutečným kamarádem. Jednou večer si Petr povídá se svým tátou o smyslu a významu slova „věřím“. Dozvídá se, co znamená „věřit si“. Díky tomu se Petr učí věřit vlastním snům. Přestože si zpočátku není jistý, nepřestává věřit a jeho sny se postupně stávají skutečností a on skrze svou víru nalézá nový svět a tolik vytoužené přátelství...

Klepněte pro větší obrázek

Hravá škola počítání

Prvňák Tomáš je výborný počtář, není proto divu, že k němu ze země skřítků pošlou na školení skřítka Počítálka, společně jim jde matematika doslova hravě. V každé kapitole této celobarevné knížky najdou malí školáci matematickou pohádku a básničku a také několik úkolů či námětů k přemýšlení. Texty mohou posloužit jako inspirativní didaktické nápady pro školní výuku i pro domácí hrátky s čísly.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články