Chůvičky zaručí stálý kontakt s děťátkem

Přenos zvuků z místa, kde spí miminko – ať už je to z dětského pokoje do ložnice nebo ze zahrady do domu či naopak – je hlavním úkolem chůvičky. Některé z nich ale dokážou nejen přenášet zvuk, ale dokonce i obraz, zaznamenat teplotu vzduchu v dětském pokoji a monitorovat dech dítěte.
Chůvičky zaručí stálý kontakt s děťátkem

„Jsem úplně normální, ale když jsem se s naší chůvičkou s monitorem dechu v jednom loučila a posílala ji za dalším miminkem, zalily se mi oči slzami. Vybavila jsem si všechny ty chvíle, kdy jsem byla díky ní klidná, že naše malinké miminko vedle v pokoji krásně spinká. Poděkovala jsem jí za klidné noci, kdy jsem čas mezi kojením mohla v klidu prospat, jelikož jsem věděla, že je o našeho chlapečka postaráno a měla jsem jistotu, že bez problémů oddechuje. Vzpomněla jsem si, jak mi pomohlo, že ji mám u sebe, když jsem musela před dům venčit našeho psa a venku byly minusové teploty, do kterých nebylo možné nastydlé miminko vzít. Zkrátka naše chůvička byla pro mne a manžela skvělým pomocníkem při péči o synka,“ popsala své zkušenosti Lucie.

A není jediná, kdo si nemůže používání chůviček a monitorů dechu vynachválit. Poprvé se s nimi maminky setkávají většinou v porodnici, ve kterých patří ke standardní výbavě. Někteří rodiče a jejich stále více a více si pořizují tyto přístroje i domů. Odborníci doporučují využívat služeb monitorů dechu hlavně u předčasně narozených dětí, u miminek s nízkou porodní váhou, u nemocných dětí… Ideální je jej používat do šesti měsíců věku dítěte, kdy je hrozba syndromu náhlého úmrtí kojence nejsilnější. Chůvičky rodiče často používají i v batolecím věku dětí hlavně, když není možné, aby slyšeli zvuky z pokoje, kde dítě spí, a chtějí mít jistotu, že je vše v pořádku.

Vybrat správný přístroj však není tak jednoduché. Je nutné zvážit, v jakém prostředí jej budeme převážně používat a jaké funkce chceme, aby splňoval.
 
Podle čeho vybírat
Levnější výrobky splňují většinou jen jednu funkci, tedy přenos zvuku z vysílače do přijímače, pracují v pásmu 40 MHz a nejsou opatřeny ochranou proti rušení a ve většině případů jsou dvoukanálové. Výhodou těchto přístrojů je dosah až 200 metrů, protože jejich signál se velmi dobře šíří. Pokud ale využíváte tyto chůvičky ve městě, může se stát, že uslyšíte i děti sousedů, protože v okruhu 200 metrů může být spousta dalších chůviček, které spolu komunikují.

Proto je výhodnější zakoupit přístroj, který je sice dražší, ale nabízí i další služby. Má k dispozici větší počet kanálů, je možné posouvat frekvenční pásmo, bývá opatřen kódováním a některé výrobky dokonce automaticky vyhledávají volné kanály a přelaďují se samy. Výhodou je obousměrný provoz, takže rodič má na dítě možnost promluvit a uklidnit je hlasem, než k němu dorazí. Další zajímavou funkcí je možnost spuštění ukolébavky nebo nočního světýlka či měření pokojové teploty a existuje i model, který zároveň zaznamenává dech miminka.

Důležitou funkcí, kterou je opatřena většina těchto dražších výrobků, je kontrola ztráty signálu, a tak nemůže dojít k situaci, že se dostanete mimo dosah a dítě neuslyšíte. Pravděpodobnost, že namísto vašeho potomka uslyšíte cizí dítě, je velmi nízká. Může se však stát, že tyto chůvičky pracující na vyšších frekvencích budou mít problém s dosahem například v prostředí plném stromů.

NUK ECO CONTROL + VIDEO    
Naprostá novinka na trhu, která vám zaručí naprostý komfort při péči o miminko. Má hned několik úžasných funkcí, které budou „dohlížet“ na vaše děťátko, když zrovna nemůžete být v jeho blízkosti.

Klepněte pro větší obrázek

• Technologie zaručující čistý zvuk bez rušení jinými přístroji
• ECO MODE – chůvička vysílá pouze tehdy, pokud zachytí zvuk – funguje bez vyzařování zbytečných rádiových vln
• Dosah až 300 metrů ve volném prostoru a 50 metrů v uzavřených prostorech
• Možnost obousměrné komunikace, takzvaná talkback funkce, hlas je přenesen jasně a přímo k miminku
• Výběr vlastního kanálu pro zajištění soukromí
• Monitorování pokojové teploty, nutnost v mrazivé zimě i parném létě
• Noční vidění
• Výběr uklidňující ukolébavky z několika melodií
• Vibrační vyzvánění
• Velký, jasný LCD monitor; flexibilní kamerový pohled, díky kterému budete mít děťátko vždy „na očích“

Cena 6290 Kč

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články