Buřty na ohni s domácí hořčicí
4 porce I příprava: 10 minut
Potřebujete:
- 100 g hořčičných semínek
- 2 lžíce medu
- 1 menší jablko
- 150 ml jablečného octa
- sůl na dochucení
- špetka oregana
- 8 špekáčků
Postup: Hořčičná semínka spolu s jablečným octem rozmixujte nejlépe tyčovým mixérem, přidejte med, můžete zjemnit i nastrouhaným jablkem. Dochuťte solí a oreganem. Buřty ze stran nařízněte, napíchněte na klacek a nad ohněm opečte. Podávejte s hořčicí.
Vyberte špekáčky s vysokým podílem masa a dejte pozor, aby je děti moc neopálily.
Náš tip: Čím tuhle pochoutku zapít? Zapomeňte na džus i limonádu. Dětskému zažívání uděláte lépe bylinkovým čajem.
Další recepty najdete v srpnové Betynce.
Video: Vyrob si sám: Jednoduchý recept na domácí jogurt!