Breviář úspěšného novopečeného otce aneb do porodnice nezapomeňte…

Tak a je to tu. Zítra si konečně odvezete domů svou statečnou ženu a ten poklad, co se vám narodil. Pochopitelně, že jste nervózní. Takže, abyste na nic nezapomněl a nenaštval tak drahou polovičku, připravili jsme pro vás seznam nejdůležitějších věcí, které s sebou do porodnice prostě musíte vzít…
Breviář úspěšného novopečeného otce aneb do porodnice nezapomeňte…
Možná si teď říkáte, co si to dovolujeme. Přece nejste tak neschopný, abyste doma zapomněl autosedačku, plenky a tu fantastickou kombinézu pro mrňouska. Samozřejmě, že ne. Ale přiznejte si, že jste z toho zázraku, co se udál ve vašem životě, ještě trochu naměkko. K tomu připočtěte trochu nervozity i fakt, že si prostě nepamatujete, kam vaše žena před „rychloodjezdem“ do porodnice všechno dala a pohroma je na světě. Ne, to jen tak přeháníme. S naším „seznamem dokonalého taťky“ se totiž žádná pohroma dít nebude, naopak budete ověnčen slávou!

Klepněte pro větší obrázekČisté auto záruka slávy
Ještě než za tou vaší rodinkou vyrazíte, nechte si vyčistit auto. Nablýskané fáro s dokonale vyluxovaným vnitřkem zaslouží slova uznání (a to si pište, že si toho vaše drahá všimne i když je v šestinedělí…). Taky nezapomeňte vyndat zbytečnosti z kufru. Jestli se v porodnici sešlo celé příbuzenstvo, budete stěhovat spoustu balíků plen, vlhčených ubrousků, kolotoč na postýlku a možná i plyšáka v životní velikosti.

Autosedačka
Tak ta je asi nejdůležitější. Bez autosedačky byste se totiž domů vůbec nedostali. Takže si ji nezapomeňte připravit do auta jako první. Po cestě tam ji ale zbytečně nepřipoutávejte, v porodnici ji budete muset vyndat. Leda byste si chtěl v klidu nacvičit připevnění autosedačky (protože to zase není taková legrace, jak to vypadá), aby vám posléze „zacvaknutí“ do pásů opravdu trvalo jen pár vteřin. Byl byste za hrdinu…

Deka, zavinovačka, nebo obojí :-)
A aby nebyla při převozu vašemu miláčkovi zima, musíte do autosedačky určitě vzít zavinovačku, případně deku, a v zimě raději i teplý „fusak“.
 
Klepněte pro větší obrázekOblečení pro miminko
Samozřejmě, že není vaše miminko v porodnici nahé. Jenže to oblečení je erární. Takže na cestu domů mu vezměte tašku s tím nádherným „body“, ponožkami, čepičkou a teplou kombinézou, co má připravené už několik měsíců (v zimě, v létě stačí něco lehčího).
 
Plenky
Tak, nemusí to být celý balík, ale tři plenky s sebou určitě vezměte. To pro případ, že by váš zdatný mrňous už všechny plenky od minule „zlikvidoval“ a návštěvy žádný plenkový dárek nedonesly.
 
Deštník
Bývá často kámen úrazu, který chybí. To ovšem nebude váš případ. Kdyby vám u auta začalo pršet štěstí, jen se galantně natáhnete do kufru a vyndáte velký deštník, co schová celou rodinu. Alespoň na chvíli, než všechny usadíte do auta.
 
Láhev vody
Možná jste chvíli uvažoval o super vychytávce, jako je kojící čaj pro matky v termosce (poradil vám to kolega v práci – trojnásobný otec), ale to nebude třeba. Jednak nevíte, jestli si z vás kolega nedělal legraci, zda ho vaše drahá už potřebuje a pak ten se opravdu nepije na žízeň. Takže láhev vody bez bublinek úplně postačí.
 
Klepněte pro větší obrázekKytice
Vůbec nevadí, že jste jí už jeden pugét koupil po porodu. Kytku do porodnice prostě přivézt musíte. Hlavně ho nezapomeňte ve váze v předsíni. My, matky po porodu, jsme přecitlivělé a prostě potřebujeme světu předvést, jak úžasného, citlivého a romantického chlapa jsme si vybraly jako otce našich dětí. Tak nešetřete a přivezte kytici snů.
 
Dobrou náladu
Tahle rada se užívá dost často, ale cestou domů z porodnice platí dvojnásob. Takže i kdybyste dostal 3 000 korun pokuty za rychlou jízdu nebo vás před chvílí „zpražil“ šéf, nenechte na sobě nic znát. Je to šťastná chvíle, kterou si nesmíte nechat zkazit přízemními starostmi. A už vůbec ji nesmíte zkazit své partnerce, která vám ten zázrak porodila. Takže si nalepte úsměv a nezapomeňte na milion komplimentů, což jí i svému malému miláčkovi vyseknete cestou do auta.
 
Něco malého. Nebo většího? Hlavně blýskavého!
A to (skoro) nejdůležitější nakonec. Porod vážně nebyl hračka (což možná víte, protože jste tam byl) a šestinedělí také nebude jednoduché. Vaše žena by si určitě za to všechno zasloužila něco víc než pusu na tvář a obdivné „děkuji Ti, miláčku“. Rozjitřené city a hormony by určitě nakopl nějaký ten prstýnek nebo náušnice, co vy na to? Nemusí to být zrovna diamanty, určitě je něco, po čem vaše drahá už dlouho touží. Vy na to přijdete, přivezete rovnou do porodnice a budete vzor ostatních otců. A to si pište, že si to matky na „šestinedělkách“ mezi sebou řeknou…

Text: Eliška Zikmundová

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články