Blogerka Renée: Řídíte se intuicí, nebo rozumem?

Ahoj, jaký jsi měla víkend? Já měla víkend pracovní. Možná se budeš divit, ale já mám pracovní víkendy ráda. Je to pro mě vždycky příležitost pro osobní posun a růst. Kluci jsou u tatínka, což milujou, tak já v klidu pečuju sama o sebe i o ostatní. Co se dělo?
Blogerka Renée: Řídíte se intuicí, nebo rozumem?

V sobotu takhle jednou do měsíce mám svůj vlastní workshop. Jmenuje se „STAŇ SE TVŮRCEM SVÉHO ŽIVOTA“.  Tenhle workshop – zážitkové cvičení – je moje srdeční záležitost. Myslím, že už jsem na začátku psala, že mým smyslem života je rozsvěcet světýlka v lidech. Je to tak, viď? A tahle sobota je vždycky pro mě hodně intenzívní, protože rozsvítím světýlko a to hned šestkrát. :-) O co jde?

Skupinka ideálně šesti lidí, jedno, jestli to jsou ženy nebo muži, se sejde u nás ve studiu. Většinou jsou to lidi, kteří si uvědomují, že s jejich životem není něco v pořádku. Někteří přesně vědí co, někteří tuší a někteří si neví vůbec rady. Společně děláme několik akcí. Najednou se jim na papíře ukáže to, co tušili, že se děje. Někdy to nevypadá úplně dobře, to je pravda. Ale nejlepší na tom všem je, že když se nám ukáže, kde stojíme, co žijeme, pak už je mnohem lepší s tím začít něco dělat!! Ve chvíli, když už víme, co žijeme, můžeme se společně, pomocí představ, podívat na naše stromy života. Tady si může, alespoň naprostá většina to tak měla, účastník přijít na to, že to, co se objevilo v prvním cvičení, lze změnit, že jsme to vlastně my, kdo ovlivňuje naší budoucnost. Že jsme to my, kdo zalévá strom, že jsme to my, kdo sklízí ovoce... A pak se ve zbytku času věnujeme tomu, co bychom chtěli ve svém životě změnit. Používám hodně koučovacích technik. Hledíme do budoucna, pracujeme s vizemi. Používám ale i jiné techniky, jako je vizualizace, relaxace, ať si taky trochu odpočineme v tom příjemně náročném dni. Ale co ti to tady vykládám? :-) Srdečně tě zvu, přijď si to zažít sama. Ona totiž zkušenost každého z nás je zcela individuální, zkušenost se nedá přenášet slovy. :-) Co mi napsaly dámy, které se zúčastnily? Pochlubím se ti tady alespoň s těmito příspěvky.

WS byl velmi náročný a velmi přínosný, nabitý informacemi a také osobními prožitky, které ty důležité informace upevňovaly. Mohu ho vřele doporučit nejen lidem, kteří teprve hledají svou cestu, ale i lidem, kteří mají pocit, že už na své cestě jsou, ale ještě nejsou zcela ukotveni a jisti si sami sebou. WS není jen o profesi, "životním poslání", ale i nalezení svého přístupu ve vztazích, přístupu k penězům, ke svému tělu atd. Osobně neznám jediného člověka, který by si (podle mého názoru) v tomto WS nenašel, co potřebuje, resp. kterému by WS nepřinesl něco pro něj potřebného.

Návštěva workshopu byla pro mne velmi inspirativní. Den byl opravdu nabitý různými cvičeními a aktivitami a já se ani na moment nenudila. Rozhodně nebylo kdy. Byla jsem ráda, že se nejednalo jen o nějakou přednášku, ale hlavně o naší vlastní práci na koumání svých vnitřních hodnot, smyslu, postojů a dalšího. Dozvěděla jsem se o sobě nové věci, které jsou použitelné hlavně pro můj rozhodovací proces, čím se chci v životě zabývat a co není pro mě podstatné. Nepodstatné záležitosti mohu pak snadno opustit a nemít pocit, že něco zanedbávám. Ještě se mi na workshopu líbilo, že nás tam bylo více a zažila tak i příjemné setkání s ostatními spoluobjeviteli vlastního světa. Nakonec byla i legrace a to je pro mne bonus navíc. Takže díky.

Dámy – taky moc díky. I pro mě je to vždycky inspirativní.

V neděli se odměňuji za dobře vykonanou sobotní práci. Jezdím ke Chrudimi na workshop já sama. Vlaďka nás provází jednotlivými kroky, kde probíráme jednotlivé čakry. Před měsícem jsem psala, jak mě ta pátá čakra odrovnala. :-) Tentokrát jsme se bavili o šesté čakře – intuitivní – ta se nachází v místě třetího oka – tedy tam, kde vídáš u Indek červený puntík. Tentokrát chci říct, že jsem nabitá energií. Mám z toho radost. Mimo jiné jsme dělaly krásné jógové cviky – hlavně na prohýbání páteře. Moc mi to pomohlo, uvolnila jsem se, rozcvičila jsem se, takže se mě to ještě dneska drží. :-) Budu cvičit pravidelně. Intuice je velmi zajímavá věc. Všichni jí máme, otázka je, jak moc jí používáme. Pro dobré fungování mysli i těla, pro šťastný život je moc důležité naší intuici používat. Trochu matoucí je, že má intuice většinou informace trochu dopředu, tudíž když se jí řídíme, může se zdát, že jednáme zcela nelogicky. Znáš to? Máš domluvenou schůzku a NĚCO ti říká – NEJEZDI, NEJEZDI… DĚLEJ NĚCO JINÉHO… Ty jedeš a pak se stane něco nepříjemného… A ty si říkáš: Jo, kdybych se bývala byla poslechla… Nebo na druhou stranu ty nejedeš a přihodí se něco, co se ti hodí do krámu… A ty si říkáš: Jo, to je moc dobře, že jsem se poslechla. ZNÁŠ TO?

Dneska jsem si všimla dvakrát, jak to dobře funguje. Poprvé, když jsem přišla dolů ke garáži a zjistila, že tam stojí odrážedlo pro Broníka, které jsem si přála pořídit. Můj exmanžel byl rychlejší než já. Přání zafungovalo. Podruhé, když jsem chtěla začít hledat firmu, která mi opraví vrata a ejhle, pán, se kterým jsem mluvila o možné opravě na začátku minulého týdne, se mi ozval sám. Intuice se projevuje různě. Buď že si dovolíme přijmout přání, které jsme vyslovily, nebo že máme pocit, že chceme s někým volat a on se ozve první, nebo dořekneme větu někoho druhého, nebo prostě MÁME POCIT, že je potřeba něco udělat, něco říct, někomu se ozvat, koho jsme dlouho neviděli.

Pověz mi, jak funguje tvoje intuice, jak poznáš, že je to právě ONA? Chováš se podle toho, co ti říká, nebo radši posloucháš svůj rozum?

Těším se na tvou odpověď,
Renda
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články