Blogerka Renée: Krásně svítilo sluníčko…

Krásně svítilo sluníčko, tak jsme vyrazili na procházku. Ptám se: „Tak kam, kluci, půjdeme?“ „Já chci na hřiště,“ na to ten malý. „Já chci do Panské zahrady,“ na to ten větší. Chm… Co teď?
Blogerka Renée: Krásně svítilo sluníčko…

„Půjdeme na chvíli na hřiště a potom do Panský,“ já na to. „Nééé, nejdřív do Panský a pak na hřiště!“ „Nééé, nejdřív na hřiště a pak do Panský!“ No, ukecala jsem to na hřiště. Já stála na sluníčku a kluci šli na hřiště. Za pět minut: „Mamííí, Ondra mě praštil rukavicí. Béééé, to boooolí!!!“ „Pojď sem, pofoukám ti to.“  „Bééé, ééé, bééé.“ Pět minut klid, sluníčko, ptáčci a za dalších pět: „Mamí, mě už nebaví si s Broňou hrát.“ Chjo.

Tak jdeme dál. Směrem k Panské zahradě. „Mamí, pojď si zahrát schovku. Pykáš!“ No dobrá, jdeme hrát schovku. „Deset dvacet Ondra!“ „To není spravedlivý, mamííí!“ „Deset dvacet Broňa!“ „Ééé, bééé…“  No, posléze to už spravedlivý bylo a my jsme hráli asi devětkrát. Jdeme dál...

„Kluci, zastavíme se tady na tom hřišti,“ říkám, toužíc po dalším sluníčku a ne běhat s větrem jako o závod. „Ale mamí, tady je nuda. Tady se nedá nic hrát,“ povídá Ondra. „Jo, mamí, tady se mi to líbí!!! Pojď mě houpat,“ povídá Broňa. „Nesnáším bráchu!!!“ povídá Ondra a málem ho švihne vedlejší houpačkou po hlavě. Grrrr.

Po nějaké chvíli: „Pojďte, jdeme do té Panské.“ „Nééé, já nepůjdu!!! Já jdu tudy, béééé, ééé.“ Už to ve mně začíná trochu vřít.

„Miláčci, tak takhle by to teda nešlo! Pojďme se domluvit na nějakých pravidlech. Co byste řekli na to, že příště si bude procházku řídit vždy jeden z nás a podle něho se půjde?“ „Jo!“ „Ne – béééééé, éééé, béééé“ „Jo!“ „Tak tedy jo, fňuk, bé, ééé.“

„Mami, vezmi mě jako klíště,“ povídá Broník. A pak: „Maminko, já chci tvoje vlásky.“ A pak: „Maminko, na koně…“ a pak: „Mamíííí…“

Prostě, chce se mi říct: VÝBORNÝ ODPOLEDNE.  Ještě že ty negativní vzpomínky člověk zasouvá rychle pryč ;-), zbude jen příjemná vzpomínka na příjemně teplé jarní odpoledne. Sice dělám mámu, jak nejlépe v danou chvíli umím, ale ještě mám stále co zlepšovat.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články