Blogerka Monika: Hledání vnitřní ženy a další mé aktivity

Musím říct, že po tom, co jsem před několika týdny absolvovala kurz reiki, je mi zase o něco lehčeji. :-) I když, upřímně, tuto energii nepoužívám úplně s takovou vášní, jak bych chtěla, ale dojde na to. :-)
Blogerka Monika: Hledání vnitřní ženy a další mé aktivity

Reiki mi ale hodně pomáhá při práci se seniory v domově důchodců, kam chodím jako dobrovolník. Nejčastěji tam předčítám knížky, takže zase pro mě příjemný relax a velmi dobrý pocit z toho, že při předčítání, a to úplně čehokoli, od románů až po popisy hradů, někomu pomáhám. Někdy i já jsem velmi nervózní a vlastně nevím, jak se na klienty napojit a co jim povídat, když někdy vidím, že mě absolutně nevnímají, ale myslím, že už jen jako společník někomu mohu být prospěšná.

Celý měsíc mám celkem frmol a někdy mám opravdu pocit, že absolutně nestíhám, ale nakonec to vždy nějak dopadne a dám to, někdy i s úsměvem.

Začala jsem chodit do kurzu sociálního pracovníka a přes spoustu pozitivních lidí a skupinu, která se tam vytvořila, jsem zjistila, že svět je opravdu malý. Jednou z našich lektorek je paní, která mimochodem bydlí 2 km ode mě, tedy od našeho srubíku. Další naši lektoři jsou ze Světlé nad Sázavou, tak se mi – ač jsem se o to nijak zvlášť nesnažila – rozšířil okruh známých a doufám, že časem i přátel. Na kurzu se sešla velmi milá společnost lidí, kteří to v životě vůbec nemají jednoduché. Maminky samoživitelky či mámy postižených dětí.

Doufám, že se na mě nebudou zlobit, že o nich píšu, ale přede všemi klobouk dolů a velký obdiv. Držte se, dámy. Jsou tady také mamky tvořitelky, šperkařky…, díky nim mám pár nových kousků do své sbírky a také mimochodem své nové a první kyvadlo, velmi krásné! Jsou tady ženy s velkým Ž, pracující se seniory, neslyšícími, pečující a starající se, a přitom jsou tak pozitivně naladěné i přes svou velkou únavu. Mám z nich velmi dobrý pocit.

Tenhle týden je poslední, pak následuje již jen praxe a já doufám, že alespoň s některými se mi podaří neztratit kontakt. Díky paní Matouškové jsem se dozvěděla, jak je někdy těžké mít doma dítě, které není ‚úplně normální‘. Je to velmi silná žena!

Společně jsme absolvovaly seminář hledání vnitřní ženy, bylo to velmi příjemné, pěkný zážitek. Se svou vnitřní ženou se mi podařilo spojit a něco zajímavého a láskyplného jsem se dozvěděla. Naší lektorkou byla paní Dita Doležalová – pokud chcete najít sami sebe, určitě navštivte její stránky www.moudrostpochopeni.cz. Je to velmi charismatická osůbka.
Na tomto semináři se sešly ženy, které hledají samy sebe, pochopení, odpuštění, nebo jen ženy zvědavé, některé ublížené, toužící po sdílení, silné a připravené začít se sebou něco dělat. Absolvovaly jsme meditaci, povídání s kartami i jen tak o tom, co prožíváme, a tančily jsme se šátky na očích, při bubnování, to byla paráda, milé dámy, a tak se z plánovaných dvou hodin staly hodiny tři. Potom jsem dorazila příjemně naladěná domů, ale pozor - na srub za svou drahou polovičkou.

Hledejte samy sebe, jakýmkoli způsobem, já to zkouším pořád a někdy se již i daří. :-)

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články