Blogerka Daniela: Jsi jen ubohá ženská

Tak tohle mi před časem řekl můj čtrnáctiletý syn. Bylo to ve velmi vypjaté situaci, kdy jsem po něm chtěla splnění toho, na čem jsme se dohodli.
Blogerka Daniela: Jsi jen ubohá ženská

Nepodařilo se mi tuhle konverzaci udržet v klidu, konstruktivitě a důvěře. V hovoru bylo postupně víc a víc křiku, výčitek a ublíženosti.

A vrcholem se stalo synovo prohlášení: „Stejně jsi jen ubohá ženská.“ Zůstala jsem jako opařená, pak už do mě vjel vztek a já křičela, co si to dovoluje... Velmi rychle poté jsem ale z dětského pokoje odešla a už v tu chvíli věděla, že syn uhodil na hřebíček.

Byla to jedna z těch pravd, které nám děti řeknou a pokud jsme ochotni si to připustit, dozvíme se, jak na tom skutečně jsme. Teprve, když přijmu a uvidím problém, mohu s tím něco dělat.

Já si opravdu někde v hloubi duše o sobě myslela, že jsem ubohá ženská. Můj táta mě na úplném začátku mého života razantně odmítl a já si z toho vzala, že si musím lásku mužů zasloužit a upřednostňovala je. Také proto mám dva syny, tedy hodně studijních příležitostí. :-)

Klepněte pro větší obrázek

Musím říct, že v tu chvíli, kdy mi to řekl, se mě to velmi dotklo a hlavou se mi honilo spousty nepřátelských myšlenek plných strachu a obvinění. Po odhalení „pravdy“ mě napadlo, že lidé ubližují jen tehdy, kdy pociťují nedostatek lásky, úcty, důvěry. A tak jsem mu odpustila, omluvila se a tím se vrátila k přijetí a lásce. Věřím, že jakékoli přestupky a prohřešky dokážeme odpustit a obnovit si tím víru v dobro našich dětí, osvobodit sebe i je. Dáváme tím jim i sobě ten největší dar. DAR BEZPODMÍNEČNÉ LÁSKY. Dar, kterým uzdravujeme celou svoji rodinu a celý svět.

Čím více dokážu sebe i své syny přijmout, nacházet příčiny potíží, odpouštět a nastavovat pevné hranice, tím více si mě – ženy váží. Moje stránky: www.terapieodpustenim.cz.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články