Biopotraviny: Návrat ke zdravému rozumu

Přirozený způsob hospodaření založený na tisícileté zkušenosti našich předků, který respektuje životní prostředí, dává vzniknout produktům nezatíženým nepřirozenými chemickými látkami. Biopotraviny jsou tak doslova návratem ke zdravému rozumu a znovu nalezením úcty k přírodě.
Biopotraviny: Návrat ke zdravému rozumu

Co jsou to biopotraviny
Biopotraviny nebo bioprodukty jsou výsledkem ekologického zemědělství. V Evropě jsou hlavní zásady biozemědělství stanoveny Evropskou unií, ale každá země je ještě může v daném rámci individuálně upravit.

Ekologické zemědělství – šetrné k přírodě i našemu zdraví
V České republice je v konvenčním zemědělství povoleno používat více než 300 syntetických pesticidů. Jejich zbytky mohou být obsaženy v ovoci, zelenině ale i v dětské výživě. Tímto způsobem se dostávají do potravinového řetězce a dochází k jejich hromadění v životním prostředí. U potravin vyrobených v rámci ekologického zemědělství se riziko výskytu zbytků pesticidů snižuje a biopotraviny mají oproti svým běžným protějškům nižší obsah dusitanů.

V ekologickém hospodaření se nepoužívají chemické látky k hnojení půdy či postřiku rostlin (až na přesně definované výjimky) a nevyužívají se ani geneticky modifikované rostliny. Ekologické zemědělství a chovatelství však neznamená jen výsledné produkty bez chemie, ale je také mnohem šetrnější k půdě, krajině i životnímu prostředí. Půda je obdělávána podle zásad tradičního hospodaření, regeneruje se osevem meziplodin nebo přihnojováním přirozenými hnojivy. Zvířata žijí v prostředí bez stresu s možností přirozeného pohybu a kontaktu mezi sebou. Krmí se biokrmivy a nejsou preventivně ošetřována antibiotiky ani hormonálními přípravky. Jejich maso je tudíž kvalitní, bezstresové a bez zbytků různých umělých chemikálií.

Klepněte pro větší obrázek

Také zpracovatelé bioproduktů musí dodržovat předepsané zásady, proto nepoužívají umělá barviva a ochucovadla a látky pro vylepšení chuti, vůně či konzistence (s výjimkou několika přesně definovaných přídatných látek). Ekologické farmy každoročně podléhají kontrole. Pokud si dopřáváte biopotravinu, vězte, že si pochutnáváte na potravině v celé její přirozenosti.

Biopotraviny v Intersparu
Od roku 2006 nabízí v České republice společnost SPAR ČOS  pod privátní značkou SPAR Natur*pur chutné, kvalitní, čerstvé a především zdravé potraviny odpovídající všem zásadám bio. Zákazníci mohou vybírat z širokého sortimentu biopotravin. Mezi nejoblíbenější výrobky řady SPAR Natur*pur patří například bio vejce, sirup malina, olej dýňový z dýňových jader,bio salám extra nebo jogurt bílý.

Klepněte pro větší obrázek

Biopotraviny SPAR Natur*pur nabízí široký sortiment více než 100 produktů z ekologického zemědělství. Aby spotřebitelé měli vždy jistou, že kupují potraviny v kvalitě bio, jsou bezvýhradně dodržovány některé důležité zásady:
• Garance čerstvosti
• Informace o původu
• Nejpřísnější kontroly
• Vynikající chuť
• Bez chemických úprav
• Bez chemicko-syntetických pesticidů

„Biopotraviny jsou návratem k tradici a úctě k přírodě a v neposlední řadě i šancí pro naše zdraví. Proto jim v našem sortimentu právem věnujeme velký prostor,“ generální ředitel SPAR ČOS Martin Ditmar.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články