Betynka 8/2009

Do srpnového čísla jsme pro vás připravili speciál na téma neplodnost, obsahuje mimo jiné dva silné příběhy čekání na zázrak. Jak dopadly, se dočtete právě v Betynce. Nenechte si ujít ani dojímavý příběh maminky, která své druhé dítě přivedla na svět na chodníku. A maminka Martina sepsala své poznatky ohledně výchovy dvojčat. Zkrátka, máte se na co těšit!
Betynka 8/2009
Neplodné čáry
Rok, dva, tři a pořád nic. I když se snažíte jako diví, na těhotenském testu jen jedna čárečka. Kdo za to může? A dá se s tím něco dělat?

Rozhovor na téma neplodnost

Brno stálo v osmdesátých letech na počátku asistované reprodukce nejen u nás...

Čekání na štěstí…
Příběhy Šárky Špánkové a Petry Hayek začaly nedobře, ale krásně pokračují. Obě jsou teď šťastnými mámami a každé hned dvou dětí.

Deník psaný v bříšku
Škoda, že naše nenarozené dítě neumí psát deníček. Jeho prenatální zápisky by nás jistě překvapily množstvím aktivit...

Prsa s kresbou po dětech

Ještě jste neporodily a už vás děsí, jak se na vašich ňadrech podepíše těhotenství a kojení? Mnohé zachráníte včasnou péčí.

V klidu, maminko

Na svůj hektický život kolikrát nadáváme. Pak padne lékařský verdikt, že pokud chceme dítě udržet ve svém těle, musí ze dne na den skončit veškeré naše „rejdění“. A jsme zaskočeny.

Už se mi zase chce…
Smrsklo se vám těhotenství na běh po WC? Důvodů, proč potřebujete každou chvíli čurat, může být víc.

Porodit se dá všude…
... v parku, v autobuse, ve vrtulníku... To, co se nám zdá v představách jako horor k nepřežití, těhotné ženy prostě potkává. Příběh Hany Šulákové a její dcery Melisky, která přišla na svět na chodníku, je toho nejlepším důkazem.

Cvalíci aneb Přesila faldíků

„Je baculatý po tatínkovi, po mamince…“ Nevěřte tomu, genetika za všechno nemůže.

5 hlídacích rad
Mohlo by se zdát, že rodiče miminek si nemusejí dělat starosti s termíny a že je jim v podstatě fuk, jestli je zrovna pondělí ráno nebo sobota odpoledne. Ale i oni občas potřebují hlídání...

Lukášek roste s Betynkou
Takhle by ta mateřská byla super. Jenže víkend uteče, táta odfrčí do práce a zase nastane všední den... Ale i ten si u Nováků umějí udělat prima.

Dvojčata batolata a já
Nepovažuji se za odbornici „dvojčatoložku“, na to jsou tu jiní. Příjměte mé postřehy jako námět k diskuzi s jinými rodinami s dvojitou porcí štěstí.

Překvapení
Rozhodnutím mít dítě jste se vzdali pohodlí a tichých domácností. Už nikdy s vámi ale nebudou bydlet stereotyp a nuda...

Chci na „tanečky“
Touží vaše holčička po nadýchané sukýnce a baletních piškotech? Zapište ji na tanec, i když jste přesvědčeni, že kick box by se jí v životě hodil víc.

Kňourinka a Ubulínek
Stačí, aby se na ně někdo křivě podíval, nebo když není po jejich a už se jim klepe bradička. Milujeme je, ale tímhle nám lezou strašně na nervy.

Dvě a více dětí v jednom pokoji
Osmdesát procent českých rodin žije v bytech velikosti do 85 metrů čtverečných. O samostatné komnatě pro každé princátko si mohou nechat zdát... Je to dobře? Je to špatně? A nedělá se zase z komára velbloud?

Rychlé letní recepty
V létě se nikomu hodiny stát u plotny nechce. Proto pro vás Amalia Balsa připravila čtyři recepty na chutná jídla, jichž příprava vám moc času nezabere.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články