Maminka.czTěhotenství

Baby shower aneb Jak uspořádat oslavu pro budoucí maminku

Veronika Ageiwa 31.  1.  2017
Když jsem byla podruhé těhotná, připravily mi kamarádky oslavu příchodu miminka jako překvapení. Pokud byste ráda baby shower zorganizovala nebo se o ní jen chcete dozvědět něco víc, tady je pár rad a tipů, jak na to.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

I když je baby shower, oslava brzkého příchodu novorozence, v Česku poměrně novým fenoménem, má svá pravidla. Poradíme, jak a kdy ji zorganizovat.

KDY JE NEJVHODNĚJŠÍ ČAS?

U nás v Čechách nebývá obvyklé dávat budoucím rodičům dárky pro miminko ještě předtím, než se dítě narodí. V zahraničí se baby shower pořádá typicky čtyři až šest týdnů před plánovaným termínem porodu.

Agáta Prachařová je těhotná, ale nechce nic zakřiknout

V tomto období už by mělo být riziko nevydařeného těhotenství minimální, zároveň ale ještě budoucí mamince nehrozí předčasný porod. Pokud se přece jen rozhodnete pro oslavu až po porodu, počítejte s tím, že by maminka měla mít v šestinedělí klid na zotavení.

Klepněte pro větší obrázek

Někdy si také kamarádky myslí, že když těhulce uspořádají oslavu jako překvapení, bude skákat radostí. Pamatujte ale na to, že to tak vždycky být nemusí. Nebylo by přece jen lepší od překvapení upustit a raději se budoucí maminky zeptat na její názor?

Témata: Těhotenství, Časopis Maminka, Jen pro maminku, Váš domov, baby shower, Registrace, Show, Základní vybavení, Oslavenkyně, Masážní olej, Kartička, Květiny, Klidné těhotenství, Plánovaný termín, Dobrý dárek, Crazy, Velký průvodce, Organizátorka, Pusa, Dobrý nápad, Nejvhodnější čas, Lístek, Baby, Pořad sám, Jak