Maminka.czPorod

8 věcí, které byste měla stihnout v posledním měsíci před porodem

Adéla Vedralová 7.  3.  2017
Začátek devátého měsíce těhotenství byste měla již trávit na začínající mateřské dovolené. Protože v tu dobu sil ubývá, odpočinek je to hlavní, co je ještě radno provádět. Stejně je ale třeba pár věcí doladit! Myslete hlavně na sebe, protože po porodu už budete řešit jen a jen mimi!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Zajděte si na matriku

Pokud už máte jasno, jak se bude vaše miminko jmenovat, zajděte za paní matrikářkou ve vašem místě bydliště a vyřiďte s ní všechny potřebné papíry. Až budete v porodnici, určitě uvítáte, že máte o jednu starost méně!

2. Zaregistrujte se u pediatra

Jelikož s miminkem budete muset hned po návratu z porodnice navštívit dětského lékaře, je právě teď poslední šance ho najít a zapsat se u něj. Dětí se v současné době rodí hodně, pediatrů ubývá, proto hledání nebude žádný med.

Mateřská dovolená 2017 – vše, co potřebujete vědět

3. Rekapitulace

Vezměte si tužku a papír, napište si seznam všech věcí pro vás a pro miminko (od šťourátek do uší až po vaničku). Všechny položky si odškrtněte, co chybí, doplňte. Uvidíte, že budete mít větší klid v duši.

4. Baby party

Obvolejte své nejbližší kamarádky a pozvěte je na váš "poslední bezdětný večírek". Jako vstupenku předepište hračky, oblečky a potřeby pro miminko, které si ještě přejete do výbavičky. Popovídáte si a užijete si na delší dobu poslední babinec!

Baby shower aneb Jak uspořádat oslavu pro budoucí maminku

5. Nadopujte se kulturou

Kdy jindy než poslední měsíc před porodem zajít do kina, divadla, výstavu... Přijdete na jiné myšlenky a budete mít pár příjemných zážitků do zásoby. Nějaký ten čas si totiž o takových kratochvílích budete po narození miminka nechat zdát…

6. Věnujte se manželovi

Až budete mít doma své dítě, manžel půjde chtě nechtě na čas na vedlejší kolej. Proto využijte čas, kdy jste naposledy spolu jen vy dva a zahrňte ho svou pozorností. Podnikněte výlet, zajděte si na dobrou večeři.

7. Buďte krásná

Objednejte se ke kadeřníkovi, na pedikúru, na masáž, prostě na všechny zkrášlující procedury, které máte ráda, a udělají vás krásnou. Je to jednak úžasná relaxace, ale také si dopřejete něco, na co nebude určitě pár týdnů ani pomyšlení.

8. Vygruntujte

Pokud vám stačí síla, pokuste se pořádně uklidit svůj domov. Miminko přece musí přijít do krásného a čistého prostředí. A vy budete v klidu, že s vámi nepřebývá zbytečně mnoho bakterií.

Těhotenské hnízdění: Instinkt, nebo blázinec?
FOTOGALERIE: Belly painting aneb ozdobte své bříško hennou
Homeopatie v těhotenství: Pomáhá při nevolnostech a podporuje uhnízdění vajíčka
Témata: Porod, Relaxace, Pór, Nejbližší kamarád, Večírek, Poslední měsíc, Hnízdění, MEŠ, Věc, Poslední šance, Vedlejší kolej, Kadeřník, Měsíc, Mela, Blázinec, Návrat